• kontrola kořenů mnohé napoví

    Chcete kvalitní rostliny? Hledejte odborníky!

    , 0 komentářů

    Spěcháme, šetříme časem i penězi. Téměř zázračné účinky mívají cedulky s nápisem vyvedeným velkými písmeny: AKCE, SLEVA. Ty nás leckdy zaslepí natolik, že koupíme i něco, co jsme nechtěli. V případě rostlin se taková unáhlená  investice může nepříjemně vymstít.

  • pestrá nabídka květů pro jarní truhlíky

    Co vysázet do truhlíků časně na jaře?

    , 2 komentáře

    Patříte k těm, kterým už se po rozkvetlých truhlících za okny či na balkoně stýská? Nemusíte čekat až přejdou i ty poslední mrazíky a budete moci okna ozdobit truhlíkovou klasikou – muškáty, petúniemi či begóniemi. Stačí, když zvolíte dostatečně otužilé a velikostí odpovídající rostliny.

  • Jaterník podléška s modrými kvítky

    Jak podléška ke svému jménu přišla

    , 0 komentářů

    Jakmile roztají poslední zbytky sněhu, začnou se brzy objevovat první časné květy trvalek. Známé jsou prvosenky nebo petrklíče, skutečné jaro však přichází až s podléškou. Její jemné kvítky ohlašují dlouho očekávaný konec zimy a vyvolávají pocit svěžesti i radostné pohody. Roste ve volné přírodě, ale své nezastupitelné místo má i v mnohých zahrádkách. A oblíbená je nejen díky svému okouzlujícímu vzhledu.

  • velikonoční osení vyséváme asi 10 dní před Velikonocemi

    Nezapomeňte na velikonoční osení

    , 0 komentářů

    Velikonoční osení můžeme koupit již předpěstované. Jeho pěstování však hravě zvládnou i ti, kteří žádné velké pěstitelské zkušenosti nemají. Stačí si pořídit osivo, trochu zeminy, nádobu a nezmeškat vhodný čas pro výsev.

  • listy a květy česneku medvědího

    Jak získat medvědí česnek?

    , 0 komentářů

    Obliba medvědího česneku v posledních letech strmě vzrůstá. Z rostlinky důvěrně známé hlavně milovníkům přírody a přírodní medicíny se proměnil ve všudypřítomnou celebritu. Jako příslib blížícího se jara jeho lístky zdobí jídla v luxusních restauracích a média se předhánějí v receptech na jeho zpracování.

  • Listy špenátu na záhonu

    Špenát vyséváme nejen na jaře

    , 0 komentářů

    Listová zelenina je obecně velmi oblíbená. Barevná rozmanitost listů a její lahodná chuť přímo vybízí ke konzumaci i v syrovém stavu. Ani špenát není v tomto ohledu výjimkou. Čerstvě utržené mladé listy jsou výživné a při pečlivém výběru odrůdy a zajištění vhodných podmínek pro pěstování mohou poskytnout téměř celoroční úrodu.

  • černý kořen po sklizni

    Jak pěstovat černý kořen

    , 0 komentářů

    Černý kořen aneb hadí mord španělský pochází z Blízkého Východu a jižní Evropy, pravděpodobně ze Španělska, jak sám název napovídá. Dnes se mu daří po celé Evropě i Asii, u nás je však spíš výjimkou a vzácností. Proč tomu tak je a co odrazuje od pěstování této vynikající a zdravé zeleniny, i když je rostlinou celkem ne příliš náročnou?

  • jarní větvička kroucené lísky

    Líska - skryté krásy předjaří

    , 0 komentářů

    Předjaří je na květy skoupé, zvlášť co se stromů či keřů týče. Je pravda, že někteří otužilí přivandrovalci jako vilíny či zimnokvěty vystavují své květy na odiv klidně uprostřed zimy. Z našich dřevin mezi prvními ožívají olše, které o něco později následují lísky a vrby.