• astronomické léto začíná letním slunovratem

    Co stihnete, než se setmí?

    , 0 komentářů

    Každý, kdo se snaží udělat maximum věcí v zahradě po návratu z práce, je neúprosně limitován nejen svou energií, ale také západem Slunce, respektive tmou. S letním slunovratem se můžete radovat za začátku astronomického léta. Zároveň počítejte s tím, že se pomalu ale jistě bude délka denního světla krátit. 

  • chřestovníček dvanáctitečný

    Chřest milují i chřestovníčci

    , 0 komentářů

    Chřestovníčci jsou brouci, které řadíme mezi mandelinky. Jsou poměrně drobní, ale velmi mrštní. Pokud chcete škodám na porostu chřestu předejít, čas od času jej zkontrolujte. Možná o nezvaných hostech ani nevíte...

  • do ledu můžete zamrazit nejen jedlé květy, ale i drobné plody

    Jedlé květy začarujte do ledu

    , 0 komentářů

    Se stoupající venkovní teplotou vzrůstá také chuť na důkladně vychlazené nápoje. Chuťově i vzhledově je pomohou oživit originální ledové kostky. Příprava je mimořádně snadná a rychlá. Stačí natrhat vhodné květy, zalít vodou a zmrazit. Poradíme vám, co můžete do ledového krunýře uvěznit, aniž by hostům hrozily zdravotní komplikace.

  • bylinkové máslo upravené do válečku

    Bylinkové máslo snadno a rychle

    , 0 komentářů

    Vlastnoručně připraveným bylinkovým máslem můžeme korunovat své kulinářské výtvory hned dvojnásobně. Tedy nejen chuťově, ale i vzhledově. Hosté takový originál jistě ocení a přitom tvůrci zabere příprava sotva pár minut.

  • Vzrostlé túje - zerav západní

    Túje neboli zerav

    , 0 komentářů

    Stálezelené jehličnany dobře působí jako důležité architektonické prvky zahrady. Nezřídka nabízejí bohaté tvary i množství barevných odstínů od zelené, přes modrou, zlatožlutou, někdy až k rudohnědé. Mezi zvlášť oblíbené dřeviny patří i vlhkomilné túje, které mohou plnit funkci živého plotu stejně jako okrasného solitéru. V následujícím článku se zaměříme na podmínky pěstování tújí i další faktory, které mohou ovlivnit výběr určitého kultivaru těchto okrasných stromů.

  • jíchu necháme kvasit ve starém dřevěném sudu

    Hnojivé výluhy a jíchy

    , 0 komentářů

    Za královnu rostlinných hnojiv bývá považována kopřiva. Výluhy, odvary a jíchy však můžeme připravit i z mnoha dalších rostlin. Jsou to vlastně snadno dostupná, zcela přírodní tekutá hnojiva. Náklady na jejich získání jsou minimální.

  • mšice maková žije v početných koloniích

    Mšice maková si příliš nevybírá

    , 0 komentářů

    S trochou nadsázky můžeme mšici makovou zařadit do kategorie univerzálních mšic. Co se jídelníčku týče, není příliš nevybíravá, zvlášť v jarním a letním období. Možná budete překvapeni, kdy a kde se s ní můžete v zahradě potkat.

  • jahody se nejčastěji podkládají slámou

    Jahody patří na slámu. Nebo ne?

    , 1 komentář

    Velkoplodé jahody jsou extrémně choulostivé ovoce. Stačí pár deštivých dní v době zrání a těžknoucí plody se skloní až k zemi. Nejen, že se snadno ušpiní, ale jsou náchylné k hnilobám a plísním. Vhodná nastýlka plody nejen ochrání, ale urychlí i jejich zrání. Jenže co je vlastně pod jahody jako podklad nejlepší?

« Předchozí
1
2 3 4 6 11 15 20 Další »