• šeřík malolistý můžete pěstovat i v menší zahradě

    Jak prodloužit čas voňavých šeříků

    , 0 komentářů

    Když se řekne šeřík, většina z nás si představí mohutné keře šeříku obecného. Jeho bílé, růžové i fialové květy jsou počátkem května v zahradách i parcích nepřehlédnutelné. O nádhernou vůni šeříků však nemusí zůstat ochuzeni ani majitelé menších zahrad. Stačí se poohlédnout po některé drobnější odrůdě.

  • Léčivé byliny můžeme sušit zavěšením

    Jak na léčivé byliny

    , 0 komentářů

    Léčivé rostliny neboli léčivky lidé hojně využívali od pradávna. Jejich blahodárné účinky dokázaly nejen zmírnit, ale často i odstranit četné neduhy a potíže. Není proto divu, že byliny jsou atraktivní i pro mnoho zahrádkářů. Péče o ně není náročná a vysadit se dají snadno i na malém prostoru nebo doma v truhlíku. Jaké druhy vybrat a na co bychom si měli při pěstování dát pozor?

  • kytice orlíčků v mnoha barvách

    Nechte se okouzlit květy orlíčků

    , 0 komentářů

    Orlíčky nemusí být jen nenápadné krásky, které bez zvláštní péče rostou v polozapomenutých koutech venkovských zahrad. Pěstovat můžeme kultivary mnoha barev i tvarů. Asi největší pozornost poutají orlíčky dvoubarevné s dlouhými ostruhami. Velmi elegantně však působí i plnokvěté formy.

  • záhon s letničkami může být velmi pestrý

    Letničky pro opozdilce

    , 0 komentářů

    Někdy chybí čas, jindy zázemí pro předpěstování sazenic. A pak nás v létě mrzí, že jsme své záhony ochudili o zářivé květy letniček. Poradíme vám, které druhy můžete úspěšně vysévat přímo na záhon ještě teď.

  • hlízy brambor vysazujeme narašené či předklíčené

    Kdy, kam a jak vysadit brambory?

    , 0 komentářů

    Kdo jednou propadl chuti dobrých brambor, nerad se spoléhá na dodávky v obchodech. Zvlášť v případě raných brambor pochází téměř polovina produkce od drobných pěstitelů. Pěstování brambor nevyžaduje žádné velké dovednosti. Výhodou raných odrůd je, že záhon můžete po sklizni opět využít.

« Předchozí 1 6 11 15 17 18 19
20
Další »