• chřestovníček dvanáctitečný

    Chřest milují i chřestovníčci

    , 0 komentářů

    Chřestovníčci jsou brouci, které řadíme mezi mandelinky. Jsou poměrně drobní, ale velmi mrštní. Pokud chcete škodám na porostu chřestu předejít, čas od času jej zkontrolujte. Možná o nezvaných hostech ani nevíte...

  • do ledu můžete zamrazit nejen jedlé květy, ale i drobné plody

    Jedlé květy začarujte do ledu

    , 0 komentářů

    Se stoupající venkovní teplotou vzrůstá také chuť na důkladně vychlazené nápoje. Chuťově i vzhledově je pomohou oživit originální ledové kostky. Příprava je mimořádně snadná a rychlá. Stačí natrhat vhodné květy, zalít vodou a zmrazit. Poradíme vám, co můžete do ledového krunýře uvěznit, aniž by hostům hrozily zdravotní komplikace.

  • bylinkové máslo upravené do válečku

    Bylinkové máslo snadno a rychle

    , 0 komentářů

    Vlastnoručně připraveným bylinkovým máslem můžeme korunovat své kulinářské výtvory hned dvojnásobně. Tedy nejen chuťově, ale i vzhledově. Hosté takový originál jistě ocení a přitom tvůrci zabere příprava sotva pár minut.

  • Vzrostlé túje - zerav západní

    Túje neboli zerav

    , 0 komentářů

    Stálezelené jehličnany dobře působí jako důležité architektonické prvky zahrady. Nezřídka nabízejí bohaté tvary i množství barevných odstínů od zelené, přes modrou, zlatožlutou, někdy až k rudohnědé. Mezi zvlášť oblíbené dřeviny patří i vlhkomilné túje, které mohou plnit funkci živého plotu stejně jako okrasného solitéru. V následujícím článku se zaměříme na podmínky pěstování tújí i další faktory, které mohou ovlivnit výběr určitého kultivaru těchto okrasných stromů.

  • jíchu necháme kvasit ve starém dřevěném sudu

    Hnojivé výluhy a jíchy

    , 0 komentářů

    Za královnu rostlinných hnojiv bývá považována kopřiva. Výluhy, odvary a jíchy však můžeme připravit i z mnoha dalších rostlin. Jsou to vlastně snadno dostupná, zcela přírodní tekutá hnojiva. Náklady na jejich získání jsou minimální.

« Předchozí 1 6 11 15 17 18 19
20
Další »