• bouquet garni můžeme svázat z oblíbených bylinek

    Vypěstujte si vlastní bouquet garni

    , 0 komentářů

    Svazek bylinek známý jako bouquet garni proslavil francouzskou kuchyni. Pokud chcete dodat pokrmu osobitou chuť koření, ale nechcete z něj v závěru jednotlivé snítky složitě lovit, svažte vše provázkem, za jehož konec v závěru vaření bylinky snadno vytáhnete. Inu nápad z kategorie jednoduše geniální.

  • denivka Awesome Blossom

    Denivky, ideální rostliny pro vášnivé sběratele

    , 0 komentářů

    Kříženci divokých denivek jsou mimořádně populární především v USA. A tak není divu, že šlechtitelé každoročně chrlí množství novinek. Jen v Americe je ročně registrováno okolo 2 500 nových odrůd těchto rostlin! A jak přiznávají i tuzemští pěstitelé, koho jednou denivky okouzlí, snadno jim podlehne.

  • vysévat můžeme ještě ředkvičky i některé druhy mrkve

    Jak nedat plevelům šanci? Nenechte půdu zahálet

    , 0 komentářů

    Čím delší doba uplyne mezi sklizní zeleniny a dalším využitím půdy, tím větší prostor dostávají rostliny, po kterých většina z nás na záhonech netouží – plevele. Pokud si nechcete přidělávat práci jejich likvidací, pak nenechávejte půdu po sklizni zahálet. Porozhlédněte se po zeleninách s kratší dobou vegetace nebo zvolte zelené hnojení.

  • Plicník lékařský

    Nenáročný plicník lékařský

    , 0 komentářů

    Roste po celé Evropě téměř samovolně, aniž by vyžadoval nějakou zvláštní péči. Nepotřebuje hnojení, ani mnoho vody, přesto ozdobí zahradu jemnými kvítky i po několik měsíců v roce. Krom toho může přinést i jiné užitečné benefity - jaké jsou přínosy pěstování plicníku?

  • potpourri směs sušených okvětních lístků a dalších vonných příměsí

    Střádejte suroviny pro výrobu potpourri

    , 0 komentářů

    V létě je ideální čas pro vytváření zásob, které se budou hodit k výrobě drobných dárků s vůní zahrady. K maličkostem, které potěší i ty, kteří vlastní zahradu nemají, určitě patří aromatické směsi známé jako potpourri. Zvlášť, pokud do nich přimícháte své nejmilovanější vůně.

  • nevadlec neboli celosie je použitelný na mnoho způsobů

    Purpurový nevadlec do pokoje, na balkon i do záhonu

    , 4 komentáře

    Některé rostliny mají květy tak sytých barev, že při pohledu na ně přemýšlíme, jestli někdo rostlinu nedobarvil uměle. V případě celosie nazvané Deep Purple si můžete být jisti, že svou sytou purpurovou barvu nezískala žádnými podpůrnými prostředky, ale mnohaletým šlechtěním.

  • starček přímořský upoutá svými stříbřitými listy

    Starček přímořský – krasavec s šedivými listy

    , 0 komentářů

    Starček přímořský patří k rostlinám, jejichž největší ozdobou jsou listy. Poutají pozornost nejen svým rozeklaným tvarem, ale také stříbřitou barvou. Zatímco ve své domovině roste tento starček jako trvalka, v našich zeměpisných šířkách jej pěstujeme jako letničku. Nejčastěji se využívá k lemování květinových záhonů či jako elegantní doplněk pestře kvetoucích rostlin v nádobách.

  • chroustek letní je menší než chroust obecný

    Chroustek letní zatočí s trávníkem i dřevinami

    , 6 komentářů

    Pokud chroustka ještě neznáte, buďte rádi. V posledních letech však míst, kde se mu daří, přibývá. Zvlášť zapeklitá bývá situace, kdy se chroustek přemnoží v trávníku. Postižená místa se zachraňují velmi obtížně.