• přesazování

    Pomůžete nám vylepšit web?

    , 0 komentářů

    Zatímco běžně se snažíme nabízet inspiraci vám, tentokrát se na vás obracíme s prosbou o pomoc a radu. Ať už patříte mezi naše pravidelné čtenáře a nebo jste se na náš web dostali náhodou, potěší nás vaše názory na náš web. Naším přáním je nejen nabídnout čtenářům zajímavé a užitečné informace, ale celkově co nejlepší fungování webu. 

  • rychlené květiny vám nabídnou jaro v předstihu

    Zkraťte si čekání na jaro

    , 0 komentářů

    Je sice teprve počátek března, ale sluneční paprsky už některé dny hřejí velmi příjemně. A tak není divu, že se mnozí z nás nemohou dočkat, až jaro opravdu vypukne v plné síle a kráse. Nabízíme vám inspiraci, jak si čekání na jaro zkrátit a zpříjemnit.

  • stará třešeň - mrtvé dřevo

    Příběh jednoho stromu

    , 0 komentářů

    Když má ovocný strom svá nejlepší léta za sebou, jen těžko můžeme očekávat větší úrodu. Plodí stále méně, některé větve odumírají. Ale přesto nám ho bývá líto porazit. Za společně prožitá léta nám tak či onak vstoupil do života a najednou by měl zmizet?

  • starší děti dokáží pečovat o svěřené rostliny velmi pečlivě

    Patří květiny do dětského pokoje?

    , 0 komentářů

    Vhodně zvolené a bezpečně umístěné rostliny do dětského pokoje určitě patří. Nejen že přidají do pokojíčku kus živé přírody, ale při péči o ně se děti učí zodpovědnosti. Vybírat je však musíme opravdu velmi pečlivě. Hlavním kritériem by mělo být bezpečí. A to nejen květin, ale i našich potomků.

  • bílé sněženky ve společnosti žlutých talovínů

    Barevné koberce z drobných cibulovin

    , 0 komentářů

    Inspiraci pro využití drobných cibulovin najdete v přírodě i v botanických zahradách. Stačí se důkladně rozhlédnout, případně udělat pár snímků a pak najít na svém pozemku podobně vhodné místo. Drobné kvítky zvlášť dobře vypadají ve větších plochách. Pro tento účel se výtečně hodí rostliny, které rády zplaňují.

  • Phalaenopsis čili můrovec, orchidej vhodná pro začátečníky

    Orchideje mohou ozdobit i vaše okno

    , 2 komentáře

    Pokud se při procházce zadíváte lidem do oken, možná budete překvapeni, na kolika parapetech kvetou orchideje. Často vedle sebe stojí hned několik bohatě rozkvetlých rostlin. Váháte, zda byste zvládli v domácích podmínkách orchideje pěstovat? Zkuste to!

  • plody okrasných jabloní milují ptáci

    Okrasná jabloň pro vaši zahradu

    , 0 komentářů

    Okrasné jabloně jsou přímo ukázkovým příkladem šlechtitelských možností. Zatímco u jabloní v ovocných sadech toužíme po co největších plodech, atraktivní chuti a včasném zrání, v okrasných zahradách je tomu naopak. Drobné plody jsou vítány a pozdní zrání je předností.

  • odměnou za práci na zahradě nejsou jen plody, ale i pohled na kvetoucí záhony

    Obsah webu je i ve vašich rukou

    , 0 komentářů

    Počátek kalendářního roku je ideálním časem pro malé ohlédnutí. Zvlášť, když je v tuto dobu většina zahradních aktivit výrazně utlumena. V redakci využíváme tento oddechový čas nejen k plánování nové sezóny, ale také k malému zamyšlení nad rokem minulým.