• Barvené šišky jako nevšední vánoční dekorace

    Nevšední dekorace ze šišek

    , 0 komentářů

    Na zahradě nebo při procházce v lese můžeme objevit rozmanité poklady. Mezi nimi zaujímají své místo i šišky, tradiční symbol Vánoc. Šišky jsou se svými specifickými vlastnostmi neuvěřitelně důmyslným přírodním materiálem a hodí se pro různé formy dekorování.

  • srdce z březové kůry

    Vánoční dekorace z břízy

    , 0 komentářů

    Máte chuť využít na vánoční dekorace v našich končinách méně tradiční, ale přesto zcela přírodní materiál? Zkuste břízu. Z její kůry můžete vyrobit nejen zajímavé ozdoby, ale také originální jmenovky k dárkům. Drobnými větvičkami snadno přizdobíte svícen, kterému to zvlášť dobře bude slušet na terase.

  • borůvková směs ve skleničce pro pečený čaj

    Vánoční pečený čaj aneb potěšení nejen sváteční

    , 0 komentářů

    V průběhu adventního období často zažíváme místo zamyšlení a zklidnění mysli v duchu tradičních náboženských zvyklostí spíše nervozitu. Uklízíme, nakupujeme a doháníme vše potřebné. Vánoční náladu však nemusíme odkládat až na Štědrý večer, můžeme si ji vytvořit už nyní. Nabízíme vám voňavý recept, který vás potěší a zahřeje na těle i na duši.

  • adventní svícen z vydlabaného pomeranče

    Adventní maličkosti

    , 0 komentářů

    Nejen klasický adventní věnec pomůže navodit atmosféru nadcházejících svátků. Nabízíme vám několik nápadů, jak svátečně vyzdobit byt s minimálními náklady finančními i časovými. A co víc – do výroby těchto originálních dekorací můžete zapojit i děti.

  • hlohyně s červenými a oranžovými plody

    Zahrada může být pestrá i v zimních měsících

    , 0 komentářů

    Zatímco od jara do podzimu hýří zahrady v našich zeměpisných šířkách pestrou paletou barev, v zimě máme možností k jejich zpestření podstatně méně. Opadavé stromy a keře ztratí svůj šat na několik měsíců úplně a tak nám zůstanou jen různé variace zelené v podání stálezelených listnáčů a jehličnanů. Nejvíce mohou ke zpestření zahrady v zimních měsících přispět keře s ozdobnými plody.

  • Zimní zahrada

    Přednosti zimní zahrady

    , 2 komentáře

    Jsme-li vlastníky rodinného domu, oceníme s nadcházejícím ochlazováním a příchodem zimních měsíců tzv. zimní zahradu. Co si představit pod pojmem „zimní zahrada“? Někdo si vybaví dočasný příbytek pro rostliny, které by na zahradě venku nepřečkaly chladné období, jiný estetickou zahradní stavbu, která může nahradit pergolu a dát vašemu domu nový rozměr.

  • pár listů a plodů navodí podzimní atmosféru

    Přizvěte podzim ke stolu

    , 0 komentářů

    Zajímavé přizdobení svátečního stolu nevyžaduje žádné velké finanční nebo časové investice. Přinášíme inspiraci, jak snadno a rychle zpestřit vaši podzimní sváteční tabuli. Víc než jakékoli dovednosti je důležitý nápad. Většinou stačí vyběhnout před dům, důkladně se porozhlédnout a vize originální dekorace stolu podzimními motivy na sebe jistě nedá dlouho čekat.

  • figurky z kaštanů a žaludů

    V hlavní roli kaštany

    , 2 komentáře

    Semena jírovce maďalu, známého také jako kaštan koňský, jsou u nás velmi oblíbená hlavně při tvorbě figurek z přírodnin. V Anglii jsou kaštany navlečené na provázek důležitou rekvizitou k tradiční hře známé jako conkers. Zajímavě tvarované listy kaštanů skvěle poslouží k tvorbě originálních dekorací.