• Květy leknínů přitáhnou pozornost k vodní hladině.

    Znásobte svou zahradu zrcadlením

    , 0 komentářů

    Efekt zrcadlení za příznivého světla a vhodného umístění umocní výrazné tvary a barvy v zahradě. A zdaleka se nemusí odrážet jen květy leknínů nad hladinou zahradního jezírka.

  • Keukehof - přehlídka jarních cibulovin

    Modřencová řeka z modřence - inspirace z nizozemského Keukenhofu

    , 0 komentářů

    Modřence se někdy v zahrádkách rozrostou téměř jako plevel. Přemnožené cibulky však nemusíme vyhazovat. Můžeme z nich vytvořit květinovou řeku, nebo aspoň menší potok. Pro inspiraci nabízíme snímek z největšího květinového parku v Evropě, proslulého nizozemského Keukenhofu.

  • proutěný věnec ozdobený květináči se sukulenty

    Rozpustilé květináče

    , 1 komentář

    Květináč bývá většinou méně výrazným doplňkem rostlin. Jak je však patrné ze snímků, můžeme mu bez obav přenechat i hlavní roli. Snadno a levně si tak pořídíme naprosto osobitou ozdobu zahrady.

  • sítě se hodí i pro pěstování hrachu ve velkém

    Nejlepší opory pro hrách

    , 0 komentářů

    Toužíte po co největší a pohodlné sklizni hrášku? Využijte úponky, kterými se hrách zachytává o opory. Stačí rostlinám včas nabídnout vhodnou oporu. Vždyť pár deštivých dní či silnější vítr mohou porost obtěžkaný dozrávajícími lusky snadno znehodnotit. Navíc dobře zvolená opora dodá vaší zahradě šmrnc.

  • na skalce to velmi dobře sluší rostlinám, které tvoří nízké koberce květů

    Toužíte po skalce? Jděte na výlet!

    , 0 komentářů

    Výzva z titulku není v žádném případě míněna tak, že byste rostliny pro svou budoucí skalku měli vyrýpávat v přírodě. To nejen proto, že většina rostlin, kterým by to na skalce slušelo, je ve volné přírodě přísně chráněna, ale také proto, že by svévolné přemístění nemusely přežít.

  • koláč ozdobený červeně zbarevenými řapíky rebarbory

    Rebarborou ozdobíte koláče, chutná je i k masu

    , 0 komentářů

    Máte-li dostatek rebarbory a strávníky, kterým její konzumace ze zdravotních důvodů nevadí, pak máte v rebarboře téměř ideální rostlinu. Na jaře roste jak o závod a z jejích řapíků je možné připravit jak jídla sladká, tak i slaná. A to v době, kdy se na sklizeň většiny plodin v našich podmínkách teprve těšíme.

  • květenství kopru působí atraktivně

    Kopr jako skvělý soused pro zeleninu i květiny

    , 0 komentářů

    Kopr obvykle pěstujeme v zeleninové zahradě. Je pravda, že patří mezi kořeninovou zeleninu, ale klidně jej můžeme vyset i do okrasné části zahrady. Odvděčí se nám nejen jemnou vůní a atraktivním květenstvím, ale dokáže chránit některé rostliny před škůdci.

  • dobře osázené závěsné koše působí vzdušným dojmem

    Závěsné koše přidají prostoru další rozměr

    , 0 komentářů

    V malé i větší zahradě můžeme se závěsnými koši doslova kouzlit. Jejich vhodným umístěním přidáme zahradě vzdušné patro. Přinášíme inspiraci jak snadno zkrášlit místa, která by jinak působila smutně a nudně.