• houpačka ze staré pneumatiky

    Houpačky potěší mrňata i puberťáky

    , 7 komentářů

    Vhodně zvolená a umístěná houpačka dokáže děti nejen na nějaký čas zabavit, ale zvlášť ty starší i pořádně rozpohybovat. Možná, že k jejímu zavěšení nebudete muset budovat žádnou složitou konstrukci. Někdy dostatečnou službu odvede stará pneumatika zavěšená na větvi starého stromu. Ale vybírat můžete i z modernějších variant.

  • jemná elegance: růžové růže, modré černuchy a bílé fialy

    Nejkrásnější letní kytice: inspirujte se vlastní zahradou

    , 0 komentářů

    Zatímco v zimě důmyslně rychlíme větvičky, abychom vyčarovali aspoň nějaký kvítek, v létě je kolem nás květů tolik, že je někdy pro samou další práci nestíháme vnímat.

  • starý herbář

    Herbář nemusí být jen školní zlo

    , 1 komentář

    Tentokrát vám nabídneme inspiraci školním herbářem. Nebojte se, v žádném případě nepůjde o trápení s určováním rostlin. Spíš se zkuste na zahrádce, či v místě dovolenkového pobytu, důkladně porozhlédnout. Objevujte rostliny různých barev, tvarů a struktur vhodných k lisování. Budou se hodit nejen pro netradiční pozdrav z dovolené, ale i jako základ k řadě originálních dárků.

  • marmeláda přizdobená kusem přírodní juty

    Marmeládám sluší juta, kanafas i háčkované kloboučky

    , 0 komentářů

    Kdo má na zahradě bohatou úrodu ovoce, většinou nikdy nestačí všechny plody zkonzumovat čerstvé. Jedním z oblíbených řešení bývá výroba džemů či marmelád. Nabízíme inspiraci, jak vaši domácí produkci povýšit na originální dárek.

  • letničkový záhon zakončený březovým plotem

    Letničkám sluší přírodní ploty

    , 0 komentářů

    Plot nemusí být pokaždé jen prvek, který neprostupně uzavře naši zahradu před okolním světem. Naopak. Může skulinami v proutí nabídnout pohled na zajímavá zákoutí. A nebo výtečně poslouží uvnitř zahrady, kde pomůže při rozčlenění jednotlivých částí.

  • loukoťové kolo v záplavě afrikánů

    Žehlička, džber či loukoťové kolo

    , 0 komentářů

    Ne každá věc, která doslouží, musí nutně skončit na skládce. Zvlášť dobře mohou takové věci vyniknout ve venkovsky laděných zahradách chat a chalup. Jen je potřeba se důkladně rozhlédnout a představit si, jak to či ono půjde vhodně do zahrady zakomponovat. Jako inspiraci vám nabízíme tři nápady na využití předmětů – vysloužilců – žehličky, džberu a loukoťového kola.

     

  • kombinace různých barev levandule

    Kde to sluší levanduli

    , 0 komentářů

    Levandule miluje slunce. Pokud pro ni najdeme v zahradě vhodné místo, navodí nádhernou středomořskou atmosférou. Poradíme vám, s jakými rostlinami levandulové keříky kombinovat, aby co nejlépe vynikla jejich krása.

  • kvetoucí pažitka zpestří zeleninovou zahradu

    Květy pažitky osvěží vaši zahradu

    , 2 komentáře

    Pažitka zdaleka nemusí v zahradě plnit pouze roli čistě užitkové rostliny. Jejími rozkvetlými trsy můžeme zvýraznit část bylinkové zahrádky či s ní efektně olemovat kraje zeleninových záhonů. Vždyť i pokud roste planě v přírodě, tak se vyskytuje v poměrně velkých trsech.