• květenství kopru působí atraktivně

    Kopr jako skvělý soused pro zeleninu i květiny

    , 0 komentářů

    Kopr obvykle pěstujeme v zeleninové zahradě. Je pravda, že patří mezi kořeninovou zeleninu, ale klidně jej můžeme vyset i do okrasné části zahrady. Odvděčí se nám nejen jemnou vůní a atraktivním květenstvím, ale dokáže chránit některé rostliny před škůdci.

  • dobře osázené závěsné koše působí vzdušným dojmem

    Závěsné koše přidají prostoru další rozměr

    , 0 komentářů

    V malé i větší zahradě můžeme se závěsnými koši doslova kouzlit. Jejich vhodným umístěním přidáme zahradě vzdušné patro. Přinášíme inspiraci jak snadno zkrášlit místa, která by jinak působila smutně a nudně.

  • myš z vajíčka a plátků ředkvičky

    Rozpustilé ředkvičky dětem zachutnají

    , 0 komentářů

    O tom, že jsou ředkvičky výbornou zeleninou pro zpestření jarního jídelníčku, není pochyb. Ne vždy se to však daří vysvětlit menším dětem. Stačí, aby měly zkušenost s hodně pálivým kouskem a už je odmítají. Prostřednictvím fotografií přinášíme inspiraci, jak ředkvičky atraktivně nabídnout dětem ke svačině či večeři.

  • než přidáme narcisy k tulipánům, měly by být ve vodě den samotné

    Narcis ve váze nemusí být sám

    , 0 komentářů

    Podle pověsti Narcis zahynul kvůli přílišné sebelásce. Ve váze se však rostliny stejného jména chovají opačně: slizovitou tekutinou, která vytéká z jejich stonků, likvidují ostatní. Poradíme vám, s kým se narcisy snášejí nejlépe a co můžete udělat pro to, aby další květiny v jejich společnosti nestrádaly.

  • pomněnka v kombinaci s tulipány vypadá skvěle

    Pomněnka, pomněnkovec nebo pupkovec?

    , 0 komentářů

    Květy pomněnek patří k naší jarní klasice. Jsou důvěrně známé i těm, kteří se jinak o rostliny nezajímají. Tyto nenáročné, většinou blankytně modré kvítky, zdobí nejeden zahradní kout. Je-li vám líto, že odkvětem jejich krása končí, představíme vám jejich příbuzné z čeledi brutnákovitých: poměnkovec a pupkovec.

  • velikonoční dekorace z proutí a mechu

    Velikonoční dekorace na poslední chvíli

    , 0 komentářů

    Nestíháte a přesto byste rádi vyčarovali nějakou osobitou velikonoční dekoraci? Zkuste se inspirovat v našem článku. Přinášíme nápady, na jejichž realizaci nepotřebujete žádné zvláštní nářadí ani dovednosti. Snadno tak můžete k tvoření přizvat i děti.

  • tradiční proutěný plot na Ukrajině

    Proutěné prvky osvěží i moderní zahradu

    , 0 komentářů

    Výrobky z proutí vrb a lísek nemusí být zdaleka jen krátkodobou ozdobou venkovských zahrad. Jejich využití může být mnohem širší. Poradíme vám, jak si jednodušší prvky připravit svépomocí. Pokud toužíte uplatnit proutí na větší ploše, nahlédněte do nabídky specializovaných výrobců. Její součástí bývá kromě vysoké estetické hodnoty také garance dlouhé životnosti.

  • Mák potřebuje vhodné sousedy

    Mák v zahradě potřebuje vhodné sousedy

    , 0 komentářů

    Květy máků jsou krásné. A to nejen těch okrasných, ale i těch docela obyčejných, divokých. Bohužel, většina druhů kvete jen velmi krátce. Pokud patříte k těm, kteří tyto atraktivní květy milují, nemusíte je ve své zahradě postrádat. Určitě jim však pečlivě zvolte vhodné sousedy. Jedině tak neztratí zahradní kout eleganci ani po opadání okvětních lístků.