• listy loubinců se na podzim zbarvují do sytě červených barev

    Loubince oživí podzimní zahradu

    , 0 komentářů

    Počátek října je ideální čas po ladění podzimních barev v zahradě. Pozornost k sobě v této době poutají nejen sytě kvetoucí rostliny, ale i plochy porostlé popínavými rostlinami. Jednoznačně největší pozornost k sobě nyní strhávají díky barevným proměnám listů loubince.

  • stačí vybrat ty nejkrásnější listy

    Sólo pro podzimní listy

    , 0 komentářů

    Začal podzim, dny se krátí až překotným tempem. Proto vám nabízíme inspiraci, jak kus hřejivě teplých podzimních barev přinést domů. Stačí nasbírat pestře zbarvené listy a udělat si trochu času na tvoření.

  • podzim zbarví listy révy vinné

    Réva vinná jako dekorace podzimní zahrady

    , 0 komentářů

    Réva vinná patří k ovocným druhům, které můžeme v okrasné zahradě využít také jako velmi atraktivní dekoraci. Ne každý může mít vinohrad, ale skoro každý může pěstovat vinnou révu. Jen musíme zvolit vhodnou odrůdu a zasadit ji na dostatečně osluněné místo s dobře záhřevnou půdou.

  • v zahradách tvoří ocúny mohutné trsy květů

    Ocúny vykvetou i bez vody

    , 0 komentářů

    Zatímco běžně rychlené cibuloviny potřebují pro kvetení nádobu se zeminou nebo alespoň s vodou, ocúny jsou velmi skromné. Počátek podzimu si jejich květy mohou zpestřit i ti, kteří to mají do zahrádky daleko. Jako květinový dárek můžete hlízu ocúnů bez obav věnovat i těm, kteří péči o květiny neradi ztrácejí čas. Možná budete překvapeni, kolik krásy jediná hlíza předvede.

  • vertikální zahrady mohou mít různé podoby

    Zelená vertikální inspirace

    , 2 komentáře

    Vertikální zahrady se stále častěji stávají součástí moderní architektury. Díky důmyslným konstrukcím a zavlažovacím systémům je možné ozelenit rozlehlé svislé plochy. Tyto luxusní dekorace nejčastěji zdobí banky, hotely či obchodní centra.

  • pro ozdobu sušíme kukuřici i s oloupanými listeny

    Kukuřičné šustí využijete nejen na figurky

    , 0 komentářů

    Kukuřičné šustí jsou vlastně listeny obalující kukuřičné klasy. Po sklizni kukuřice vůbec nemusí skončit jako odpad či součást kompostu. Přinášíme vám inspiraci jak můžete šustí vdechnout nový život.

  • podzimní aranžmá ozdobí byt, balkon či terasu

    Podzimní kytice za pár kaček

    , 0 komentářů

    Končící léto nabízí obrovské množství barev a tvarů vhodných pro aranžování. Zvlášť ti, kteří mají vlastní zahradu, se mohou doslova vyřádit. Materiál pro aranžování mají vlastně zadarmo a určitě se vyplatí vyběhnout i do volné přírody. Možná budete překvapeni, jak snadná příprava originální podzimní kytice může být.

  • dřevěná polena u stěny chalupy

    Sklad dřeva ozdobou zahrady?

    , 1 komentář

    Možná zní titulek poněkud troufale, ale i dříví připravené na zimu může vypadat zajímavě. A to nejen vyskládané pod okny venkovské chalupy. Zažloutlé fotografie a vzpomínky pamětníků připomínají, jak důmyslně naši předci nechávali naštípaná polena prosychat na volném prostranství. Stavbám s kruhovým půdorysem říkávali ježek a k vidění bývaly hlavně v příhraničních oblastech.