• tavná lepicí pistole je skvělý pomocník

    Tavná pistole - super pomocník nejen pro aranžéry

    , 0 komentářů

    Patříte mezi ty, kteří spíše než kupovaným dekoracím dávají přednost jejich vytváření? Pak se vám určitě bude hodit tavná lepicí pistole. Poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší, respektive nejvhodnější. Zatímco pro příležitostné lepení bohatě postačí pistole v ceně kolem stokoruny, náročnější kutilové mohou při výběru přihlédnout i k dalším parametrům.

  • oleandry je v našich podmínkách vhodné na zimu nenechávat venku

    Co a jak může přezimovat na balkoně

    , 1 komentář

    Balkony a terasy stále častěji představují malé zelené oázy, kde se nepěstují pouze klasické truhlíkové rostliny, ale také trvalky, drobné ovoce či zakrslé dřeviny. Mnozí se nechali strhnout módní balkonovou vlnou a koncem podzimu tápou, jak nejlépe svou minizahrádku připravit na zimu. Důležité je vzít na vědomí, že balkon patří mezi velmi extrémní stanoviště. Tomu by měla odpovídat naše péče.

  • před skladováním ukroutíme nať

    Jak nejlépe skladovat kořenovou zeleninu

    , 0 komentářů

    Dobře skladovaná kořenová zelenina nám vydrží i několik měsíců. Až půl roku můžeme uchovat mrkev a celer. Pastinák či kořenová petržel bez natě vydrží v dobré kondici přibližně čtyři měsíce. Co všechno je potřeba udělat pro to, abychom si na plodech naší práce i za několik měsíců opravdu pochutnali?

  • rez hrušňová je nepřehlédnutelná

    Rez hrušňová škodí nejen hrušním

    , 0 komentářů

    Díky výrazně zbarveným flekům, které se od léta objevují na listech hrušní, je tato houbová choroba nepřehlédnutelná. Nenapadá však jen hrušně. Škodí také na některých druzích jalovců. Kdy a jak je možné se proti této rzi bránit? A je to vůbec v našich silách?

  • zahradní kultivary borůvek mají množství velkých plodů

    Než půjdete koupit zahradní borůvky

    , 0 komentářů

    Toužíte obohatit ovocnou zahradu borůvkovým keřem? Poradíme vám, nač byste si měli odpovědět dřív, než se vypravíte borůvky kupovat. Čas, který věnujete přípravě pozemku a volbě vhodné odrůdy se vám zúročí v podobě bohaté úrody.

  • při práci s drtiči a štěpkovači bychom měli používat ochranné pomůcky

    Potřebujete drtič nebo štěpkovač?

    , 0 komentářů

    Při péči o větší zahradu, zvlášť, pokud pěstujeme ovocné stromy či množství keřů, vzniká spousta dřevního bioodpadu. Jeho odvoz mimo zahradu je poměrně náročný a ve většině případů zbytečný. Nejlépe, pokud hmotu opětovně využijeme.

  • s výsadbou česneku nespěchejte

    S podzimní výsadbou česneku nespěchejte

    , 3 komentáře

    Čím později, tím lépe. Ano, takhle by se jednou větou dalo odpovědět na otázku kdy vysazovat česnek. Pranostika sice radí sázet česnek na svatého Havla, ale mnohem důležitější je počkat, až teplota půdy poklesne pod 9 °C. Tím se pojistíme, že česnek zakoření, ale nezačne před zimou rašit.

  • živý plot mohou zdobit i šípky

    Jak vybrat nejlepší živý plot

    , 2 komentáře

    Pokud nechcete ztrácet čas přemýšlením nad volbou živého plotu a nevadí vám, že bude celý rok vypadat stejně, pak si vysaďte túje. Možností, jak zajímavě ohraničit prostor uvnitř či vně zahrady, je však mnohem více. Poradíme vám, co je dobré zvážit dřív, než vykopete první jámu pro nové keře. Je libo plot jedlý, voňavý, pestrý nebo snad spíše nepropustný?