• hvězdnice alpská Aster alpinus

    Jak prodloužit život hvězdnici alpské

    , 0 komentářů

    Hvězdnice alpská patří ke kriticky ohroženým druhům. Ve volné přírodě totiž roste pouze tam, kde od doby ledové nikdy nebyl žádný les. Největší pravděpodobnost na setkání s ní máte kousek od severočeské Bíliny, na vrchu Bořeň. Právě Bořeň patří k pěti posledním lokalitám u nás, kde můžete tuto vzácnou rostlinu obdivovat. Proto si vysloužila přezdívku bořeňská astra.

  • mladá rostlina fazolu obecného

    Ideální čas na výsev fazolí prozradí teploměr

    , 0 komentářů

    S fazolemi do země nespěchejte. Jestli něco nemají rády, pak to jsou nízké teploty. Nejsou na ně ze své domoviny zvyklé. A zdá se, že ani šlechtitelé na tom zatím nic nedokáží změnit. Nezbývá, než počkat, až teplota půdy nebude klesat pod 10 stupňů Celsia.

  • majoránka zahradní

    Máte rádi majoránku? Vypěstujte si vlastní

    , 0 komentářů

    Zatímco některé bylinky i u nás dobře přezimují a bohatě se rozrůstají, pro jiné je naše podnebí v zimním období příliš chladné. Ty pak musíme každoročně pěstovat znovu. K takovým patří právě majoránka. Jenže bez ní by bramboračka nebyla bramboračkou, podobně jako by její chuť a vůně citelně chyběla v bramborácích či zabijačkových pochoutkách.

  • květiny není třeba aranžovat jen do vázy

    Tulipánům sluší sklo, keramika i proutí

    , 0 komentářů

    Květy tulipánů působí zajímavě samy o sobě. Nepotřebují žádné složité aranžování. Výběr barev je tak bohatý, že snadno objevíte tu, která nejlépe oživí váš interiér. Pak už jen zbývá najít vhodnou nádobu a jarní dekorace je tu. Poradíme vám, jak tulipánovou výzdobu udržíte co nejdéle čerstvou.

« Předchozí 1 6 11 16 18 19 20
21
Další »