• Sušák na prádlo

    Král sušáků Vileda King

    , 0 komentářů

    To byste nevěřili, jakou já mám v životě smůlu. Asi mi přes kolébku ve dne v noci běhaly černé kočky, sudičky si na mně zchladily žáhu a kromě toho jsem asi třináctá vnučka třinácté vnučky.

  • Jarní refresh zahrady

    Jarní refresh zahrady a terasy

    , 1 komentář

    Realizaci zahrad v přírodním a udržitelném duchu vytvoříte jedině tak, pokud k sobě jednotlivé díly skládačky budou dokonale ladit. Fungující zahradě jako celku nesmí chybět nábytek z přírodních materiálů, odpočinkový prostor, oku lahodící rostlinné kultivary (nejlépe ty, jenž se ještě pyšní nějakou funkcí) a v neposlední řadě ekologická soudržnost s přírodou.

  • Strom pochází z Japonska - na obrázku nejvyšší hora Fudži.

    Seznamte se s kryptomerií japonskou

    , 0 komentářů

    Kryptomerie japonská původně pochází z dalekého Japonska a Číny - jedná o stálezelený strom, který vás neopustí ani v období chladných zimních měsíců.

  • Jak založit nový trávník

    Jak založit nový trávník?

    , 0 komentářů

    Trávník je bezpochyby nedílnou součástí každé zahrady, ať už užitkové či okrasné. Pokud zvažujete, že vrátíte váš stávající trávník do kondice nebo vytvoříte zatravněnou plochu od úplných základů, jste na správném místě. V dnešním článku vám poradíme, jak krok za krokem založit nový trávník.

  • I práce v zahradě se občas neobejde bez zranění

    I práce v zahradě se občas neobejde bez zranění

    , 0 komentářů

    Mnoho lidí považuje zahrádkaření za poměrně bezpečný koníček. Ale stejně jako například šachy nebo sudoku, ani zahradničení se občas neobejde bez úrazu. Nepodceňujte takové situace a buďte na ně naopak připraveni. Sjednejte si úrazové pojištění.

  • Předpěstování a sázení do skleníku

    Únor je čas předpěstování i sázení do skleníku

    , 0 komentářů

    V únoru se dny začínají prodlužovat, přibývá slunečního svitu. Ideální čas na přípravy na novou zahrádkářskou sezonu. Můžete začít s předpěstováním u vás doma, sázením rané zeleniny do skleníku a vysazováním okrasných cibulovin, pokud jste nestihli na podzim. Únor je také ideální čas k ořezání ovocných stromů.

  • Pořiďte si hasící přístroj

    Jak se zachovat, když vypukne požár?

    , 0 komentářů

    Chcete-li zabránit tomu, aby požár vašemu domu způsobil vážné škody, dbejte na prevenci. Pokud ale k požáru i přesto dojde, nabízíme vám několik triků, které by se vám v daný okamžik mohly hodit. Oheň je katastrofální a musíte být opatrní, protože za pouhé dvě minuty se požár v kuchyni může změnit v rychle se pohybující a život ohrožující bestii. Co tedy dělat? Zde je několik tipů.

  • Bezpečný ráj dětských her

    Bezpečný ráj dětských her můžete mít na zahradě

    , 1 komentář

    Milujete posezení na zahradě, v klidu, ve stínu stromů, ve společnosti dětí nebo vnoučat, které máte na dohled? Bezpečí oplocené zahrady, kde si děti mohou hrát na udržovaném trávníku, bez rizik a nástrah, které by na ně mohly číhat na ulici či v parku, je ideálním prostorem pro rozmanitá zahradní dobrodružství každého dítěte.