• Nerinka (Nerine Bowdenii) ozdobí skalku sytě růžovými květy

    Podzimní výstava skalniček

    , 0 komentářů

    Co do velikosti či množství květů se zářijová výstava skalniček jen těžko může měřit s tou, která v zahradě vedle Faustova domu probíhá každoročně v květnu. Zajímavou inspiraci mohou na podzimní výstavě skalniček najít i ti, kteří žádnou skalku nemají. Stačí se pozorně dívat a tu a tam si poznamenat názvy těch nejzajímavějších rostlin.

  • růže kombinované se šaterem - ilustrační snímek

    Růže a květiny renesance v Bučovicích

    , 0 komentářů

    Až do úterý 9. září si návštěvníci bučovického zámku mohou užívat mimořádnou podívanou. Prohlídky historických interiérů zpestří výzdoba květinovými aranžmá, v kterých hlavní roli hrají růže.

  • lilie kytice ilustrační snímek

    Květiny pro kastelána Kuna

    , 0 komentářů

    Prostory hradů a zámků jsou jako stvořené pro bohatá květinová aranžmá. I v letošním létě ožívají interiéry moravských a českých hradů a zámků okouzlující krásou a vůní květin. Od soboty 23. do neděle 31. srpna přebírá pomyslnou květinovou štafetu hrad Veveří.

  • po letech se do Olomouce vrátila přehlídka růží

    Letní Flora Olomouc připravila vyznání růžím

    , 0 komentářů

    Návštěvníci se na letošní letní Floře Olomouc mohou projít nejen kouzelným světem růží, ale také obdivovat rostliny pouští či pralesa. Připravena je tradiční velká přehlídka řezaných květin vrcholného léta. Mezi liliemi, mečíky, jiřinami či kosatci nechybí ani novinky domácích pěstitelů.

  • kapinice, akácie (Acacia cyclops) – detail povrchu semene s masíčkem, foto Viktor Sýkora

    Tajemství rostlin poodhalili v Roztokách

    , 0 komentářů

    Středočeské muzeum v Roztokách připravilo výstavu unikátních fotografií Viktora Sýkory. Jejich prostřednictvím nabízí návštěvníkům nečekaný a fascinující náhled do světa rostlin. Při pohledu na mnohonásobně zvětšené detaily rostlin možná i plevelům odpustíte jejich rozpínavost.

  • kdysi módní kytice z květů brambor doplněná listy bohyšek

    Květiny našich prababiček

    , 0 komentářů

    Výstava Květiny našich prababiček s podtitulem Zahradnictví před sto lety nabízí zajímavou exkurzi do historie pěstování květin v domácnostech. Součástí výstavy je také dobové zahradnické nářadí a knihy o zahradničení. Až do konce srpna můžete starodávné rostliny obdivovat v pražské botanické zahradě v Troji.

  • kaktusy a sukulenty

    Tradiční výstava kaktusů a sukulentů v Kroměříži

    , 0 komentářů

    Zájemci o sukulentní a bodlinatou krásu mají v kroměřížské Květné zahradě možnost až do 29. července 2014 navštívit tradiční výstavu kaktusů a sukulentů.

  • denivka Planet Max

    Za denivkami do Velkého Boru

    , 0 komentářů

    Denivky se těší mimořádné oblibě šlechtitelů. Ve Velkém Boru si o víkendu můžete prohlédnout zejména novinky denivek z posledních let. Možná budete překvapeni, jak úžasných barevných kombinací se daří šlechtitelům u rostlin dosáhnout.