• Středočeské muzeum sídlí na zámku v Roztokách

    Za mozaikou do Roztok

    , 0 komentářů

    Cestu mozaiky napříč staletími mapuje výstava ve Středočeském muzeu v Roztokách. Pod názvem Opus musivum: mozaika ve výtvarném umění má veřejnost má možnost vidět unikátní výstavu o vývoji techniky a umění mozaiky od antiky až po současnost.

  • kos černý hoduje na jeřabinách

    Za poznáním do trojské botanické

    , 0 komentářů

    Zima je ideálním časem k doplnění vědomostí či získání další inspirace pro zvelebování vlastní zahrady. A protože v této době mají více volna i zahradníci a další specialisté, je šance zaposlouchat se do vyprávění z jejich zahradnické praxe či pozoruhodných expedic.

  • granátové jablko

    Dny otevřených skleníků v ostravské zoo

    , 0 komentářů

    Během vánočních prázdnin se již tradičně otevírají pro veřejnost pěstební skleníky ostravské zoo. Ty jsou po většinu roku návštěvníkům nepřístupné. Zblízka si v doprovodu průvodce můžete prohlédnout tropické a subtropické rostliny a dozvědět se leccos zajímavého o těchto exotických rostlinách.

  • k tradičním vánočním zvykům patří lodičky ze skořápek

    Vánoční výstava v arboretu Borotín

    , 0 komentářů

    Máte chuť na příjemnou procházku vánočně naladěnou krajinou? Zkuste návštěvu výstavy v borotínském arboretu. Najdete jej na Malé Hané, pouhých 14 km severně od Boskovic. Ve vánočním čase tu tradičně připravují výstavu, na které můžete obdivovat nejen vánoční dekorace, ale také bonsaje a pohyblivé betlémy.

  • vánoční ozdoby z přírodnin

    Vánoční výstava plná inspirace

    , 0 komentářů

    Zastavení ve vánočním čase, tak se jmenuje letošní tradiční výstava ve skleníku pražské Botanické zahrady Na Slupi. Kromě klasických vánočních dekorací tentokrát dostaly prostor i pohádkové postavičky, kterým vévodí vodníci. Nechybí tu Broučci ze šustí, čerti z brambor či andělé z lýka.

  • lodičky ze skořápek vlašských ořechů

    Vypravte se za historií Vánoc

    , 0 komentářů

    Do dob dávno minulých se až do počátku příštího roku můžete přenést na tradiční výstavě, kterou připravili pracovníci Jihočeského muzea v Českých Budějovicích.

  • orchidej rodu Laelia

    Kvetoucí orchideje i tilandsie čekají v Brně

    , 0 komentářů

    Příznivci a obdivovatelé orchidejí jsou zváni do skleníku s tropickými orchidejemi v arboretu Botanické zahrady brněnské Mendelovy univerzity. Návštěvu výstavy můžete spojit s procházkou rozsáhlou univerzitní zahradou, která se předvádí v těch nejkrásnějších podzimních barvách.

  • chryzantémy zpestří podzimní zahrady

    Barvy podzimu ve Šlapanicích

    , 0 komentářů

    Tradiční podzimní výstavu chryzantém, ovoce a zeleniny pod názvem Barvy podzimu připravili zahrádkáři ve Šlapanicích.