• letní záhon, ilustrační snímek

    Tvořivé dny v teplické botanické zahradě

    , 0 komentářů

    Botanická zahrada v Teplicích patří mezi nejmladší zařízení tohoto druhu u nás. Kromě venkovní expozice v ní můžete obdivovat pestré společenství rostlin z celého světa. V mnoha případech z takových míst, kam běžně na dovolenkové cesty nevyrážíme. Zvlášť pyšní jsou zde na kolekci chilské flóry, která patří k největším v Evropě.

  • mečíky jsou tradiční součástí výstavy

    Výstava květin v Čemelicích

    , 0 komentářů

    Každý druhý rok se zahradnictví v Čimelicích promění koncem léta na výstavní areál. Na milovníky rostlinné říše čekají až do neděle aranžované živé květy, gladioly, jiřiny, lilie, hrnkové a balkonové rostliny.

  • sláma - hlavní materiál při Slámování

    Vyrobte si vlastní slaměnou sochu

    , 0 komentářů

    Slámování, festival pro malé i velké návštěvníky, připravili již po devatenácté organizátoři na zámku v Červené Řečici. Z poněkud netradičního materiálu tu předposlední srpnový víkend účastníci vytvářejí slaměné sochy a objekty.

  • fuchsií byly vyšlechtěny stovky kultivarů

    Výstava fuchsií na Mělnicku

    , 0 komentářů

    Již 15. ročník prodejní výstavy připravili v zahradnictví Petro v Mělníce – Mlazicích. Celé léto můžete obdivovat bohatě kvetoucí sbírku čítající 850 druhů fuchsií. Ať už dáváte přednost keříčkovým, převislým nebo stromkovým, jistě si najdete tu svou.

  • svlačec přežívá v suchem popraskané půdě díky dlouhým kořenům

    Co dělat, když není čím zalévat?

    , 0 komentářů

    V roce 2015 postihlo Česko největší sucho za předchozích 12 let. Zemědělci z mnoha koutů republiky hlásili až o třetinu nižší úrodu. A to byla ještě ta lepší varianta. V horším případě některé plodiny usychaly úplně nebo plody byly tak malé, že se sklizeň nevyplácela. O mnoho lépe na tom nebyli ani majitelé zahrádek.

  • slamák přizdobený slaměnkami, šnečími ulitami a lýkem

    Kabelky a klobouky z přírodních materiálů

    , 1 komentář

    Téměř 500 klobouků a kabelek z celého světa a sto let staré kočárky, reklamní cedule i dobovou kuchyň můžete až do konce prázdnin obdivovat v pražské Troji.

  • bylinky jsou součástí zámecké zahrady

    Zahradní slavnosti na zámku Kačina

    , 0 komentářů

    Na zámku Kačina můžete každoročně nahlédnout do života jeho původních obyvatel. A to jak šlechty, tak i služebnictva. V den pořádání zahradní slavnosti můžete navštívit nejen prostory zámku, ale také oranžerii či bylinkovou a zeleninovou zahradu. Chybět nebudou dobové kostýmy, hračky, hudba, tanec.

  • drobné ovoce: maliny, rybíz, borůvky, angrešt

    Drobné ovoce ochutnáte v Táboře

    , 0 komentářů

    Zatímco výstavy květin nabízejí pouze potěšení pro oči, na výstavě drobného ovoce si mohou přijít na své i chuťové buňky. Pokud sami pěstujete nějaké zajímavé ovocné druhy či odrůdy, můžete se svými výpěstky přijít pochlubit.