V táborské Botanické zahradě připravili na druhý prázdninový víkend výstavu drobného ovoce. Návštěvníkům představí nové i staré odrůdy třešní, višní, meruněk, rybízu, jahod a dalšího drobného ovoce. Součástí výstavy je ochutnávka plodů.



angreštZájemci z řad veřejnosti mohou přinést vlastní výpěstky a obohatit tak sortiment vystavovaných odrůd. Výstavou bude provázet pomolog ing. Zdeněk Buzek, který poradí s pěstováním i určováním ovocných dřevin.

Tábor se může pyšnit druhou nejstarší botanickou zahradou v Čechách. Založena byla v roce 1866 jako zázemí pro Královskou českou vyšší hospodářskou a průmyslovou zemskou školu. Roli "školní" zahrady má táborská botanická zahrada i nyní. Představuje zázemí pro Vyšší odbornou školu a Střední zemědělskou školu v Táboře. 

V roce 1994 byla botanická zahrada díky své druhové rozmanitosti rostlinné i živočišné říše vyhlášena za významný krajinný prvek a v srpnu 2000 ji prohlásilo Ministerstvo kultury spolu s budovou školy za kulturní památku. Každoročně se v zimních měsících stává ozdobou zdejšího skleníku obří kvetoucí tlustice.

Místo konání: Botanická zahrada při VOŠ a SZEŠ, nám. T. G. Masaryka, Tábor

Kontakt: szestabor.cz/botanicka

Termín: 10. - 12. 7. 2015, v pátek 11 – 16.30, o víkendu 10 – 17 hodin