• ve svém okolí objevíte množství materiálů vhodných pro aranžování

    Vánoční aranžovací víkend

    , 0 komentářů

    Do Vánoc ještě nějaký čas zbývá, ale už počátek adventního období je ideální příležitostí pro sváteční výzdobu bytu. Botanická zahrada v pražské Troji v tomto čase tradičně svým návštěvníkům nabízí vánoční aranžovací víkend.

  • jabkance se připravují z brambor

    Za jabkanci do České Třebové

    , 0 komentářů

    Jablkancová pouť, která se každoročně koná koncem listopadu v České Třebové, má své příznivce nejen mezi místními. Vždyť letos se uskuteční již 54. ročník téhle tradiční akce. Součástí putování k rotundě sv. Kateřiny je i místní pochoutka – jabkance.

  • jablka, ilustrační snímek

    Staré a krajové odrůdy na Valašsku

    , 0 komentářů

    Výstava představuje odrůdy jablek pěstovaných na Valašsku. Seznámíte se s hospodářským využitím ovocných stromů i s historií a současností jejich pěstování na Valašsku.

  • chryzantémy rozkvétají až na podzim

    Za chryzantémami zamiřte do Šlapanic

    , 0 komentářů

    Podzimním výstavám květin kralují chryzantémy. Poslední říjnový víkend je můžete obdivovat například v Hlinsku nebo Ivančicích. Zvlášť velké oblibě se těší výstava Barvy podzimu ve Šlapanicích. Tedy ve městě, které v zahradnickém světě proslavil Jan Dvořák, šlechtitel více než 400 chryzantém.

  • materiál k aranžování je všude kolem nás

    Kopidlenský kvítek

    , 0 komentářů

    Výstava květinových aranžmá, která tradičně probíhá počátkem podzimu na zámku v Kopidlně, se těší velké oblibě návštěvníků. Kopidlenský kvítek je Mistrovstvím České republiky v zahradnickém oboru. Obdivovat můžete přehlídku prací nejšikovnějších studentů zahradnických škol od nás i ze zahraničí.

  • sukulenty jsou jako stvořené pro minikrajinky

    Pohádkové krajinky ze sukulentních rostlin

    , 0 komentářů

    Sukulentní rostliny svými tvary přímo vybízejí k budování miniaturních krajinek a skalek. Obdivovat můžete téměř 200 exponátů. Zatímco některé rostou pouze v miskách z přírodního kamene, jiné důmyslně oživují keramické objekty.

  • Z výstavy Kouzelný svět dýni v pražské botanické zahradě v Troji

    Kouzelný svět dýní v Troji

    , 0 komentářů

    Ornamentální zahradu pražské botanické zahrady v Troji oživí na podzim tradičně pestrobarevné druhy dýní. Dýně budete moci nejen obdivovat, ale v rámci dílen také vydlabat či v podobě dýňové polévky ochutnat.

  • nejslavnější křen byl z Malína u Kutné Hory

    Vypravte se za malínským křenem

    , 0 komentářů

    Křen proslavil Malín u Kutné Hory nejen u nás, ale i daleko ve světě. Bývaly doby, kdy se tu pěstovalo nejvíc křenu na metr čtvereční u nás. Křen zkoušeli pěstovat rolníci i v širokém okolí, ale ten nejlepší rostl vždycky v Malíně. Slávu zdejšího křenu připomíná tradiční turistický pochod Za malínským křenem, jehož 33. ročník proběhne 10. - 11. října.