podzimní aranžmáTéma 21. ročníku Kopidlenského kvítku zní: Hlavně nesmí býti smutno... Soutěžní klání žáků a učňů zahradnických škol probíhá ve středu a ve čtvrtek. Pro veřejnost je slavnostně vyzdobený zámek otevřený v sobotu a v neděli. Součástí akce je prodejní výstava zahradnických potřeb, výpěstků i techniky. Navštívit můžete také historický sbírkový skleník či výukový park. Slavnostně vyzdobené místnosti kopidlenského zámku každoročně shlédne téměř 9 000 návštěvníků.



Letos budou soutěžící tvořit kytici na téma Zlaté české ručičky aneb řemeslo má zlaté dno. Aby potvrdili, že jsou skutečně mistry zahradnického oboru, musí své dovednosti předvést i v dalších disciplínách: řízkování, roubování, výsadbě, poznávání rostlinného materiálu. Jen jedna z disciplín není předem známa a tak se na ni nikdo nebude moci předem připravit.

Výstavu provází bohatý doprovodný program. Připravena je floristického umění na pódiu ve sportovní hale v podání aranžérů Petra Kopáče a Pavla Hrušky. Studentky zahradnického oboru připravily přehlídku soutěžních kytic. Chybět nebude ani hudební vystoupení.

Místo konání: Kopidlno, zámecký areál Střední školy zahradnické

Kontakt: www.zahradnicka-skola-kopidlno.cz

Termín: 11. 10. 2014 9 - 17 hodin, 12. 10. 2014 9 – 15 hodin