dýně ve znamení zimyOrganizátoři využili rozdílné barevnosti dýni a letošní výstavu pojali jako procházku ročními obdobími. Oblíbená výstava této zeleniny, která se hojně využívá nejen k dekoraci, ale také v kuchyni, odstartovala 25. září a potrvá do 26. října. Tečku za kouzelným světem dýní pak udělá 31. října oslava svátku Halloween. Kromě dlabání dýní tu chystají oblíbený podvečerní rej nejrůznějších strašidel a čarodějnic, opékání špekáčků a na závěr průvod setmělou zahradou s rozsvícenými dýněmi.



Oblíbenou součástí dýňových výstav jsou tvořivé dílny. Pracovníci botanické zahrady je chystají na poslední říjnový víkend (25. a 26. 10.). Spolu s dospělými budou malí návštěvníci vyrábět postavičky či zvířátka z rozličných podzimních plodů. Ty budou v zahradě k dispozici zdarma, dýně na vyřezávání pak za malý poplatek. Tvořit můžete také z vlastních materiálů, hodit se budou také nástroje na vyřezávání či dlabání.

dýně mnoha tvarů a barev

Samozřejmě, že v tomto období můžete v trojské botanické zahradě obdivovat nejen květy podzimních trvalek, ale také listy dřevin, které se zbarvují do pestré palety odstínů, od zářivé žluté, přes šarlatově červenou až po temně fialovou. Zvlášť atraktivní bývá v tomto období japonská zahrada, kde se "převlékají" do podzimních šatů japonské javory a za pozornost tu v tomto období stojí také keře krásnoplodky.

Místo konání: Botanická zahrada Praha – Troja

Kontakt: www.botanicka.cz

Termín: 25. 9. - 26. 10. 2014