• větvička kustovnice s plody

    Kustovnice velebená i zatracovaná

    , 0 komentářů

    Asijský životabudič, klenot čínské medicíny, rostlina dlouhověkosti, omlazující ovoce, superpotravina – to je jen zlomek označení, která pro své vlastnosti kustovnice získala. Zatímco velkoplodé kultivary kustovnice pěstujeme v zahradách na sklizeň ovoce, kustovnice cizí invazně zarůstá neudržované lokality v teplejších oblastech.

  • zmarlika Jidášova kvete sytě růžovými květy a pro srdčité listy je nazývána strom lásky

    Zmarlika aneb Jidášův strom na osm

    , 0 komentářů

    První dojem z pohledu na kvetoucí zmarliku Jidášovu je ohromující. Už z dálky vás upoutají její purpurové květy. Když přijdete blíž, s překvapením zjistíte, že květy rozkvétají nejen na větvičkách, ale i přímo na starších větvích či kmeni.

  • podražec křovištní roste v teplejších oblastech

    Podražec křovištní – plevel i potrava vzácného motýla

    , 0 komentářů

    Pokud vám někdo nabídne podražec křovištní k vysazení do zahrady či jako úžasný prostředek na hubnutí, buďte velmi ostražití. V příznivých podmínkách se z něj stane obtížně hubitelný plevel. V žádném případě nekonzumujte nic z této rostliny! Ve starých herbářích sice najdete rady i na jeho vnitřní užití, ale statistika úmrtí, která byla v souvislosti s užíváním této rostliny prokázána, je velmi výmluvná. Přesto všechno si tenhle jedovatý plevel zaslouží naši pozornost.

  • Moruše jako dar Sira Wintona

    , 0 komentářů

    Památné či pozoruhodné stromy nemusí být pouze stromy staré, které rostou na místech opředených příběhy z dávné minulosti. Mohou to být třeba i stromy relativně mladé, kterým však ve větvích koluje stejná míza, jako těm původním. Příkladem takového pozoruhodného stromu je moruše černá, která patřila k milovaným stromům Sira Nicholase Wintona.

  • Průhledné přepážky plodů jsou velmi atraktivní

    Jak vypěstovat poctivost a nebo rovnou dolary

    , 0 komentářů

    Pojmenování rostlin v cizích jazycích a jejich překlad do češtiny někdy nabízí velmi úsměvné situace. Tak například zjistíte, že si na své zahrádce můžete vypěstovat poctivost nebo rovnou stříbrné dolary. A to vše za pár korun, respektive eur. Sto semínek poctivosti vás přijde na 1,38 €.

« Předchozí 1 5 9 12 13 14 15
16
Další »