• různé odrůdy brambor

    Slavnosti brambor na Vysočině

    , 0 komentářů

    Vysočina je kraj, který se pěstováním brambor u nás proslavil nejvíce. Každá třetí brambora vypěstovaná v České republice pochází právě z této oblasti. V Bystřici nad Pernštejnem proto připravili Slavnosti brambor. Součástí programu budou nejen informace o pěstování, skladování a zpracování brambor, ale také soutěže a ochutnávky bramborových specialit.

  • chybět nebude soutěž o Křišťálové jablko

    Zahrada Čech láká na novinky

    , 0 komentářů

    Tisíce zahrádkářů míří každoročně do Litoměřic na oblíbenou výstavu Zahrada Čech. Jednou z novinek letošního, v pořadí již 37. ročníku výstavy, je samostatný pavilon vína. Další novinkou je sedm ukázkových zahrad, které představí návštěvníkům nejnovější trendy v zahradní architektuře.

  • vřesy a trávy vyniknout počátkem podzimu

    Skalničky u Faustova domu

    , 0 komentářů

    Ať už skalku máte a nebo o jejím vybudování teprve uvažujete, nepromeškejte jedinečnou příležitost získat inspiraci, nové skalničky i cenné rady na tradiční výstavě skalniček pražských skalničkářů. A nebo se prostě jen můžete přijít podívat a obdivovat dovednost skalničkářů, kteří až s hodinářskou zručností budují své miniaturní skalnaté krajiny. 

  • růže - ilustrační snímek

    Jan Böhm proslavil Blatnou růžemi

    , 0 komentářů

    Mezi dvěma světovými válkami jihočeské město Blatná získalo přívlastek město růží. To díky úspěšnému šlechtiteli Janu Böhmovi, který si zde po návratu z 1. světové války založil školku. Böhm růže neúnavně nejen pěstoval a šlechtil, ale také propagoval články, knihami a katalogy.

  • jiřinky - ilustrační snímek

    Průhonické jiřinky

    , 0 komentářů

    Řekne-li se Průhonice, pak se většině lidí vybaví nádherně rozkvetlé rododendrony a azalky. Jejich květy na jaře lákají k návštěvě jednoho z největších přírodně krajinářských parků v Evropě. Kromě proslulého zámeckého parku však můžete v Průhonicích navštívit také Dendrologickou zahradu. Obdivovat v ní můžete nejen stromy a keře, ale také zajímavé výsadby květin vyšlechtěných ve zdejším výzkumném ústavu.

  • mečíky nebudou na Zahradě Vysočiny chybět

    Zahradě Vysočiny kralují mečíky a jiřinky

    , 0 komentářů

    Tradiční zahrádkářská výstava na žirovnickém zámku má letos důvod k velkým oslavám. Žirovnice je po Olomouci druhým městem v naší republice, které se může pochlubit nepřetržitým padesátiletým trváním pěstitelských výstav. Přední čeští a slovenští šlechtitelé představí své nejkrásnější mečíky a jiřinky.

  • chybět nebudou ani jiřinky

    Květiny v Čemelicích již po třicáté

    , 0 komentářů

    Každý druhý rok se zahradnictví v Čimelicích promění koncem léta na výstavní areál. Na milovníky rostlinné říše čekají až do neděle aranžované živé květy, gladioly, jiřiny, lilie, hrnkové a balkonové rostliny. K bohaté přehlídce kaktusů, orchidejí a sukulentů se připojí i masožravé rostliny. Nechybí ani bohatý sortiment trvalek a letniček.

  • Květy a bylinky dobře známé ze zahrad našich babiček

    Letní Flora Olomouc láká na květy i bylinky

    , 0 komentářů

    Květiny vrcholícího léta, letní ovoce, zelenina spousty bylinek - to vše nabízí letní etapa FLORY OLOMOUC 2013. Tvůrci hlavní expozice vás letos zvou do království bylinek, které najdete pod názve Babiččina zahrada v pavilonu H.