Babiččinu zahradu obohatily některé netradiční léčivé byliny, nechybí  výrobky z léčivých rostlin, bylinné čaje, sirupy, kořenící směsi, divoká kosmetika s výtažky z divoce rostoucích bylin z Orlických hor nebo bylinné produkty určené pro zvířata. Připraveny jsou každodenní ochutnávky, přednášky, včetně bylinkové poradny. Expozice přináší i některé novinky: pěstitelé ze Šumperka představují nově registrovanou odrůdou kmínu kořenného, která je výrazně odolnější vůči škůdcům.



k oblíbeným letním květům patří gazánieSvé výpěstky a výrobky letos představuje na 250 vystavovatelů a prodejců z ČR, Polska i Slovenska. Domácí zahrádkáři a školkaři představují květiny vrcholícího léta – gladioly, jiřinky, muškáty, růže, vodní rostliny, balkonovky, expozice popínavých rostlin. Paletu letních barev doplňuje výstava letního ovoce a zeleniny s kompletním sortimentem paprik, rajskými jablíčky a letními druhy peckovitého ovoce. Nechybí ani oblíbená zahrádkářská poradna.

Pro zájemce jsou otevřeny sbírkové skleníky výstaviště ve Smetanových sadech i sousedící botanická zahrada Univerzity Palackého. Z expozic botanické zahrady, k nimž, mimo jiné,  patří i Zahrada smyslů pro zrakově postižené, je v těchto dnech návštěvnicky nejpřitažlivějším kvetoucí rozárium. Obdivovat tu můžete více než deset tisíc keřů růží v 500 druzích a odrůdách. Mnohé z nich už nejsou ke shlédnutí nikde jinde než v Olomouci.

Na letní Floře nechybí ani Letní zahradnické trhy. Tam můžete nakoupit nejen květiny a rostlinný materiál, ale také zahradnické pomůcky a hobby potřeby.

Místo konání: Výstaviště Flora Olomouc

Kontakt: www.flora-ol.cz

Termín: 15. – 18. srpna 2013