Svítící pomeranče nezapřou inspiraci lucernami vyřezávanými pro svátek Halloween z dýní. Stačí pořádně vydlabat pomeranč se silnější dužinou, do kůry vykrojit vánoční symboly a na dno pak položit zapálenou čajovou svíčku. Každý může mít na stole svůj vlastní miniaturní svícen. Jen je potřeba počítat s tím, že tahle dekorace bude mít pouze krátkou životnost.

dvě skleničky, přírodniny a svíčka  pohled na hotový svícen z přírodnin a skleniček



kroucená větev lísky či vrby má punc originalityObyčejné svíčky přeměníte na originální svícny velmi snadno. Stačí se poohlédnout na zahradě či v jejím blízkém okolí, připravit tvarově a barevně zajímavé větvičky a bobule a vybrat k nim ladící svíčku a skleničky různých průměrů. Svíčku vložíte do užší a nižší skleničky. Tu pak vložíte do skleničky o trochu vyšší a přibližně o centimetr širší.

Do vzniklé mezery naaranžujete větvičky a drobné bobule. Pak ještě můžete vnější skleničku přizdobit stužkou, která sváteční atmosféru podtrhne. Díky umístění přírodnin mezi skleničkami by měl být svícen dostatečně bezpečný.

Jednoduchý, a přitom velmi atraktivní adventní kalendář, můžete zhotovit z perníčků třeba ve tvaru srdce. Před pečením nezapomeňte připravit otvor pro budoucí zavěšení. Polevou pak uprostřed perníčků vyznačíte čísla od jedné do čtyřiadvaceti, okraje přizdobíte pokaždé trochu jinak. Inspiraci nabízí přiložená fotografie. Hotové perníčky zavěsíte ozdobnými šňůrkami na větev kroucené lísky nebo vrby, kterou upevníte do dostatečně stabilního podstavce.