
Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.Jak sušit mimózu
Podobné příspěvky
-
Dobromysl se zlatými listy
Otázka:Na skalce léta pěstuji nízkou dobromysl s téměř zlatě zbarvenými lístky. Voní velmi pěkně, ale nejsem si jistá, zda ji mohu také používat v kuchyni, podobně jako klasickou dobromysl.
-
Uchování sušeného měsíčku
Otázka:Chtěla bych vědět, jak nejlépe uchovávat usušený měsíček. Nemohu konzumovat alkohol. Lze ho uzavřít do skleněné lahve do temna?
-
Nejlepší čas pro sklizeň šalvěje
Otázka:Kdy je nejvhodnější sklízet šalvěj? Ráda bych si nějakou nasušila i na zimu. Díky, Lucka.
-
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
Kam dál?
-
Jak vypěstovat hlívu ústřičnou
Svým zařazením spadá mezi dřevokazné houby, přesto patří hlíva ústřičná mezi vyhledávané pochoutky a potravinové doplňky. Pro své dietetické vlastnosti, léčivé účinky i nezaměnitelné aroma. Koupit ji sice můžete prakticky v každém větším supermarketu, ale čerstvé, svěží klobouky vlastnoručně vypěstované hlívy vám budou chutnat určitě mnohem lépe.
max./min. teplota
3/-5°C
19. Leden, Úterý
-
20. Leden, Středa
max./min. teplota 4/-2°C min. přízemní teplota -3°C množství srážek 0mm -
21. Leden, Čtvrtek
max./min. teplota 5/-3°C min. přízemní teplota -3°C množství srážek 0mm -
22. Leden, Pátek
max./min. teplota 4/-2°C min. přízemní teplota -2°C množství srážek 0mm