Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.-
Jak sušit mimózu
Otázka: Je možné sušit mimózu? Pokud ano, poradíte mi, jak si nejlépe počínat? -
Dobromysl se zlatými listy
Otázka:Na skalce léta pěstuji nízkou dobromysl s téměř zlatě zbarvenými lístky. Voní velmi pěkně, ale nejsem si jistá, zda ji mohu také používat v kuchyni, podobně jako klasickou dobromysl.
-
Uchování sušeného měsíčku
Otázka:Chtěla bych vědět, jak nejlépe uchovávat usušený měsíček. Nemohu konzumovat alkohol. Lze ho uzavřít do skleněné lahve do temna?
-
Jak sušit pomeranče
Otázka: Ráda bych na ozdobení vánočního stromku použila sušené plátky pomerančů. Sušičku nemám. Je možné je sušit v troubě? -
Sušení jiřinek
Otázka:Zaslechla jsem, že je možné sušit jiřinky. Nevím, jestli všechny, nebo jestli je některý druh pro sušení vhodnější.
-
Sušení měsíčku
Otázka: Je možné sušit květ měsíčku umělým teplem? A jaká teplota je vhodná? Děkuji, Magda. -
Sušení hortenzií
Otázka: Ráda bych si nasušila hortenzie, ale nevím, jak nejlépe postupovat. Děkuji, Soňa. -
Sušení makovic
Otázka: Kdy je nejvhodnější čas pro sklizeň makovic na sušení? Děkuji, Hanka. -
Nejlepší čas pro sklizeň šalvěje
Otázka:Kdy je nejvhodnější sklízet šalvěj? Ráda bych si nějakou nasušila i na zimu. Díky, Lucka.
max./min. teplota
17/-2°C
19. Březen, Úterý
-
20. Březen, Středa
max./min. teplota 19/0°C min. přízemní teplota -0.2°C množství srážek 0mm -
21. Březen, Čtvrtek
max./min. teplota 17/5°C min. přízemní teplota 5°C množství srážek 0.2mm -
22. Březen, Pátek
max./min. teplota 16/6°C min. přízemní teplota 6.5°C množství srážek 0mm