Kulový design umožňuje nejen snadnou dopravu kompostu na místo, ale také jeho rychlé promíchání a tím i zkrácení kompostovacícho času. Aby se kompostér nekutálel po zahradě nekontrolovaně, dodává se k němu speciální základna s kuličkovými ložisky. Ta umožňuje mechanické otáčení koule všemi směry.



ECOmposter má dva menší otvory pro vkládání bioodpadu a dva větší otvory pro vyjímání už hotového kompostu. Kulatý kompostér je určený pro všechna roční období a je vyroben ze 100% recyklovatelných plastů. Má objem 268 litrů a výrobci jej doporučují pro zahrady do rozlohy 500 m2. Pro srovnání - mezi klasickými plastovými kompostéry na našem trhu se nejvíce prodávají ty s objemem kolem 700 litrů.

Ani sebelepší kompostér však "nevyrobí" dobrý kompost z nevhodného materiálu. Obecné pravidlo pro kompostování zní: na 2 – 3 díly suchého hnědého materiálu (bohatý na uhlík) přidáme 1 díl čerstvého zeleného materiálu (bohatý na dusík). Hrubší suroviny je před kompostováním vhodné podrtit na malé části. Neméně důležité je pravidelné míchání kompostu (1 – 4 x do měsíce), které zajistí rovnoměrný přístup kyslíku.