Jenže závidět těm, kdo peníze mají, není řešením. Tím člověk, který je ve finančních obtížích, tyto nevyřeší. K tomu je zapotřebí začít více vydělávat nebo méně utrácet, a není-li už zbytí, také si vzít nějakou půjčku.



A kterou půjčku lze vřele doporučit?

Pokud se někdo dostane do skutečně závažných problémů, to znamená, že vydělává jen málo a toto mu nestačí na pokrytí jeho výdajů, ani kdyby se omezil jen na ty skutečně nejpodstatnější a nejdůležitější, musí bohužel počítat s tím, že mu v bance nebudou příznivě nakloněni. Zejména má-li navíc ještě nějaký ten záznam v registrech dlužníků či dokonce nějakou exekuci na majetek.

A pak teprve člověk docení význam nebankovní hypotéky. Což je rovněž typ půjčky, na rozdíl od bankovní konkurence ale dostupný i těm, kdo jsou na tom skutečně nedobře. A to díky tomu, že zde se musí dát nejprve do zástavy nemovitost a teprve poté se dá dohadovat o půjčení peněz, jež mohou dosáhnout až sedmdesáti procent odhadní ceny této nemovitosti.

Taková nebankovní hypotéka se právě díky zmíněné zástavě může omezit jenom na naprosto minimální prověřování žadatelů, a to znamená, že tu lehce uspějí i ti, jimž přijde vhod neúčelová hypotéka, u které se raději nikdo moc na nic neptá. Ti, kdo mají jenom nízké příjmy a třeba i další nedostatky. Kteří však musí mít alespoň na splácení, aby o svou nemovitost nakonec nepřišli.

Tady si tedy přijde na své pomalu každý. A když mu za výhodných podmínek půjčí, je možná vést zase naprosto normální plnohodnotný život.