dojem miniaturní krajiny posílí kámen a drť

Sukulenty

Pokud se tak trochu v úvodních řádcích poznáváte, přinášíme vám sukulentní inspiraci. Zkuste se poohlédnout po rostlinách, které se spokojí s minimální zálivkou a zároveň jim nevadí ani silný sluneční žár. Sukulenty sice nepatří k tradičním balkonovým květinám, ale v přírodě se jim skvěle daří i na velmi exponovaných místech. Proto bývají s oblibou používány při osazování střešních zahrad či zelených střech.



Pokud balkon používáte také jako místo k posezení, bývá někdy velmi obtížné najít rostliny, které vás z něj záhy nevytlačí. Právě sukulenty mohou být skvělým řešením. Nejen, že snesou náročné teplotní podmínky, ale při vhodném výběru z nich můžete vykouzlit atraktivní zákoutí. Zvlášť, když vhodně zkombinujete rostliny s nádobou. Oblíbené jsou mělké keramické mísy. Velmi pěkně se sukulenty vyjímají v nádobě zvané petrželák. Je opatřena jakýmisi otvory - kapsami, z kterých se pak rostliny snadno rozrůstají. Pokud si dáte chvíli práce, objevíte množství tvarů, velikostí a povrchového zpracování těchto nádob.


vhodně zvolená nádoba dodá sukulentům eleganci   sukulenty
sukulenty vypadají skvěle i v petrželákuDojem miniaturní krajiny posílíte vhodně voleným kamenem, doplněným sutí či štěrkem. Záleží jen na vás, zda zvolíte jediný druh rostliny a nebo zkusíte kombinaci barev, tvarů a velikostí. Jak je patrné z fotografií, obě varianty mají něco do sebe. Navíc, pokud sukulenty umístíte na balkoně či terase, opravdu si můžete užívat každého detailu – kapek na listech, pozorovat z blízka růst mladých růžic či se těšit z elegantních květů.