Diskuze na téma: Skladování kořenové zeleniny
K uskladnění zeleniny je třeba pečlivě vybrat pouze zdravé kusy, bez známek jakéhokoliv poškození či napadení škůdci. Některé druhy ke skladování vhodné nejsou (např. mrkev karotka). Zeleninu před uskladněním nemyjeme, pouze necháme kořeny dobře uschnout, ukroutíme nať a ručně očistíme od hlíny. Doporučujeme uchovávat ji na chladném místě v bedničkách mezi vrstvami písku nebo drcené borky. Do sklepa neukládáme společně s kořenovou zeleninou jablka.
Pozornost je třeba věnovat i skladovacímu prostoru, každoročně ho vyčistit, příp. ošetřit proti plísním, a zajistit vhodnou teplotu i větrání. Uskladněnou zeleninu pravidelně kontrolujeme a případné i lehce poškozené kusy odstraňujeme, abychom zamezili dalším ztrátám.
max./min. teplota
34/0°C
1. Červenec, Úterý
-
2. Červenec, Středa
max./min. teplota 37/13°C min. přízemní teplota 13.8°C množství srážek 0mm -
3. Červenec, Čtvrtek
max./min. teplota 30/17°C min. přízemní teplota 16.5°C množství srážek 0mm -
4. Červenec, Pátek
max./min. teplota 30/15°C min. přízemní teplota 14.2°C množství srážek 0mm