Možná vás překvapí, kolik nástrah může číhat na děti i na obyčejné louce nebo na trávníku v parku. Nerovnosti terénu, nebezpečné předměty, psí výkaly, písek v pískovišti plný parazitů či skleněných střepů najdete téměř v každém parku či dětském hřišti. Potenciální nebezpečí představují i rostliny, jakými jsou například bodláky, kopřivy či jedovaté bylinky či bobule. A o nebezpečných volně pobíhajících psech, toulavých kočkách, ježcích, hlodavcích či o záludném hmyzu ani nemluvě.



Pokud jste majiteli zahrady, o zdraví a bezpečí vaší omladiny se bát nemusíte – máte vyhráno. Udržovaná zahrada může být nejen bezpečným místem pro téměř neomezený pohyb dětí na čerstvém vzduchu, ale i prostorem pro spoustu dobrodružství a zábavy pro vaše ratolesti i jejich kamarády.

Pokud chcete na zahradě vytvořit atraktivní prostor pro dětské hry, stačí pořídit dětem na zahradu vybavení v podobě houpaček, skluzavky, prolézačky, zahradního domečku či pískoviště nebo bazénku. A vrcholem zahradního vybavení, určeného pro malé nezbedy jsou zahradní dětské hrací sestavy, které spojují vždy několik atraktivních hracích prvků do jednoho celku.


Modulové systémy

Modulové systémy zahradních dětských hřišť tvoří zpravidla dřevěný domeček či věž, s různými montovatelnými moduly v podobě různých typů žebříků, prolézaček, skluzavek či houpaček. Můžete si vybrat sestavu s lezeckou stěnou, šplhacími lany, tyčemi či sítěmi. Součástí sestavy může být i pískoviště a vychytávky v podobě pohyblivých volantů, kormidel či dalekohledů. Doba dnes zkrátka dětem přeje.

Výhodou profesionálních modulových dětských hřišť je trvanlivost materiálů a bezpečnost. Komponenty jsou vyrobeny z kvalitního borovicového dřeva a tvrzeného plastu v kombinaci s pevnou a odolnou kovovou konstrukcí, která je zárukou stability hrací sestavy. Největší modely s celkovou nosností 1.700 kg jsou určeny až pro 34 dětí. V nabídce jsou i modely střední velikosti nebo menší modely pro 3-5 dětí.

Hrací sestava je bezpečně ukotvena do země pomocí kotev, které brání případnému pohybu či převrácení věže či domečku.

Dřevěné části jsou ošetřeny impregnací, aby v exteriéru dlouho vydržely bez opotřebení a jsou opracovány takovým způsobem, aby se neuvolňovaly třísky a nemohlo dojít ke zranění dětí.

Pokud si dětské hřiště pořídíte u profesionálů na výrobu dětských hřišť, máte jistotu, že hrací sestava splňuje bezpečnostní normy EN 71 Bezpečnosti hraček. Taková hřiště v ČR nabízí například Marimex. Kromě hřišť můžete u Marimexu koupit také bezpečné a odolné prolézačky značky Lil‘ Monkey, samostatné hrací domečky, houpačky a houpadla, skluzavky, dřevěná i plastová pískoviště včetně kvalitního čistého písku a spoustu dalších plastových hraček vhodných na zahradu. V nabídce jsou i skákací hrady, trampolíny a nafukovací zahradní nábytek.

Pokud dětem na zahradu pořídíte bezpečné a kvalitní dětské hřiště, odměnou za tuto investici bude vaše pohoda, protože vaši nezbedové budou při hrách na zahradě vždy pod dozorem a v bezpečí.