Pokud je pak podnikání provázeno pouze nezdary, je třeba zakročit a zjednat nápravu. A to dříve, než se situace dostane do bodu, z něhož už nebude návratu, odkud už je jedinou cestou ven bankrot.



A jak se takové ekonomické problémy v podnikání řeší? Pokud soukromý podnikatel nedostane půjčku v bance, jíž by se to dalo vyřešit, měl by si určitě položit otázku: „Dostanu hypotéku?“ Čímž je v tomto případě míněna podnikatelská hypotéka od nebankovní společnosti, jejímž úkolem je pomáhat právě podnikatelům v nesnázích.

Takovou hypotéku je totiž na rozdíl od bankovních půjček možné získat velice snadno a spolehlivě. Zde se totiž žadatelé neprověřují ani zdaleka tak zevrubně, zde se po nich nežádá splnění nesplnitelných podmínek. I když má takový podnikatel nedobře vypadající daňové přiznání, i když se svými příjmy jen těžko vychází, i když jsou jeho registry dlužníků s nějakým tím nepříjemným záznamem, zde má velkou naději na úspěch. A to proto, že jsou zde vysoké nároky kladené na žadatele nahrazeny nutností dát do zástavy nemovitost.

Jakmile podnikatel tuto podmínku splní a může prokázat alespoň minimální schopnost splácet, má vystaráno. Půjčí mu tu až sedmdesát procent odhadní ceny oné nemovitosti a dají rok až třicet let na to, aby vše po únosných částkách zase vrátil.

A díky výhodným podmínkám, jež takovou nebankovní hypotéku provázejí, je pravděpodobné, že tato dotyčného dostane z nesnází a pomůže mu dát vše do pořádku. Od toho tu konec konců také nebankovní americká hypotéka je.