vylisované rostliny na černém podkladu dobře vyniknouKlasický herbář mohou tvořit sušené rostliny, sušená semena a plody, fotografie rostlin, plody naložené v lihu. Každá rostlina představuje jednu herbářovou položku. Pro náš účel bude vhodné, když shromáždíte co nejpestřejší směs rostlin rozdílných barev, tvarů i struktur.

Vylisované rostliny můžete použít mnoha způsoby. Po nalepení se mohou stát netradiční pohlednicí z dovolené. Kouzlo vylisovaných květů umocníte, pokud je nalepíte na ruční papír a ten ještě podložíte hrubou pytlovinou, máte už přichystaný základ netradičního obrázku.

Především světlé květy mimořádně dobře vyniknou na černém podkladě. Můžete zkusit i jiné barvy čtvrtek, ale kontrast sušených rostlin s černou vyznívá velmi pěkně.

Výhodou pro vznik takovýchto obrázků bude, když si připravíte dostatečnou zásobu květů či lístků od každého rostlinného druhu. Výsledek už záleží na vaší fantazii. S velkou chutí se do podobné činnosti zapojují děti. Zvlášť, pokud samy mohou rostliny na podkladě přeskupovat.

květy vhodné k lisování jsou všude kolem