První zámecké dýňování v Nelahozevsi

Návštěvníci si mohou vyřezat a vyzdobit dýňová strašidla a lucerny. Dýně bude možné koupit na místě, nářadí na jejich vyřezávání a vydlabávání si vezměte s sebou. Nejlepší výtvory postoupí do soutěže o nejoriginálnější svítilničku. V zámecké kuchyni se budou vařit dýňové speciality. Pro děti je připravené v Rytířském sále divadelní představení, dobrodružná výprava do zámeckého parku, řemeslné dílničky. Chybět nebude ani dětská prohlídka zámku



Místo konání: zámek Nelahozeves
Kontakt: www.zameknelahozeves.cz
Termín: 19. října 9 – 17 hodin

Dýňové slavnosti v zahradních centrech

dýně patří k podzimuV Líbeznici na vás čeká výroba dýňových strašidel, zábavný program pro děti se členy brněnského divadla Koráb, fotokoutek a ochutnávka dýňových specialit. Nezapomeňte si s sebou přinést vhodné nářadí na vydlabávání (nůž, lžíce).

Místo konání: Zahradnictví Líbeznice
Kontakt: www.zahradnictvilibeznice.cz
Termín: 19. - 20. 10. 2013

V Šebrově čeká na návštěvníky vyřezávání a malování dýní. Těšit se můžete také na vynikající dýňovou polévku, sladké dýňové řezy, buchty s dýňovou náplní a posýpkou, slaný dýňový závin, dýňový kompot a salát, pomazánku z dýně a cibulky nebo lahůdkovou kandovanou dýni. Ochutnat budete moci také speciální dýňové pivo Pumpkin Ale. I letos máte příležitost vidět při práci mistryni v carvingu Alenu Kulhánkovou. Carving je jednou z nových aktivit v gastronomii - vyřezávání květinových motivů z ovoce a zeleniny, zejména do povrchů melounů, dýní.

Místo konání: Zahradnictví U Kopřivů, Šebrov
Kontakt: www.zahradnictvisebrov.cz
Termín: 19. - 20. 10. 2013, 9 – 18 hodin

Zahrada Lisý v Králově Dvoře u Berouna zve nejen na dlabání dýní, ale připravila také krouhání zelí a ochutnávku ochutnávka specialit ze zelí a dýní.

Místo konání: Zahrada Lisý, Králův Dvůr u Berouna
Kontakt: www.zahradalisy.cz
Termín: 18. - 20. 10. 2013