Diskuze na téma: Blahočet ztepilý - Araucaria heterophylla

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - JaninaM , Vloženo: 30.9. 2019 11:37
Dobrý den,
na zahradě mám již několik let blahočet čilský, který se mi podařilo otužovat a nyní našim zimám odolává již úplně bez problémů.
Letos jsem si z Řecka dovezla rostlinku blahočetu ztepilého, o němž ale čtu, že je v našich podmínkách určen jen do interiéru. Naše zimy ale už nejsou co bývaly, myslíte že by mohl jít během několika let otužování přizpůsobit i do naší zahrady? Moc bych ho chtěla mít v podobě stromu.

Autor: Klára , Vloženo: 02.10. 2019 16:10
Dobrý den, blahočet se v našich podmínkách pěstuje skutečně jako pokojová rostlina. Zimy jsou u nás sice v poslední době mírnější, ale nikdo Vám nezaručí, že nemohou přijít v některém dalším roce opět dlouhotrvající silné mrazy. Ale zdá se, že jste již zkušený zahrádkář, který se nebojí zkoušet něco nového, tak proč byste nemohla experimentovat i s otužováním dalších druhů, máte-li k tomu vhodné podmínky (a s vědomím rizika případného neúspěchu). Tak ať se daří!
Autor: Michal Kollmann, Vloženo: 16.9. 2021 21:36
Dobrý den četl jsem v příspěvku že se Vám podařilo pěstování blahočetu chilského na zahradě že jste ho otužovala mohu vědět jak jste to dokázala a jak na to otužovani prosím. Děkuji