Diskuze na téma: Choroba okurek

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Ing. Miroslav Kára , Vloženo: 19.8. 2015 17:13
Dobrý den,
byl bych velmi rád, kdyby mi někdo poradil, co napadlo mé okurky. Zpočátku si vedly velmi dobře - jsou vedeny vertikálně na síti. Jedná se o "Okurka setá nakládačka - hruboostná, CHANTAL F1, HYBRYD s vysokou odolností k plísni okurkové". Po letošních vedrech přestaly plody růst a objevily se jakési zcela zdegenerované plody - viz obrázek.
Předem dík za odpověď
M. Kára

Autor: Redakce , Vloženo: 09.9. 2015 10:09
Letošní léto bylo, co se týče veder a s nimi spojeným suchem, opravdu extrémní. Je tedy možné, že se to odrazilo i na vámi pěstovaných okurkách.

Nicméně jsme se marně snažili dohledat, co by tento stav skutečně mohlo způsobit. Zmiňujete pouze skutečnost, že plody přestaly růst, ale nezmiňujete žádné poškození na listech. To bývá, zpravidla, vodítkem pro určení choroby.

Pokud jste vyséval originálně zakoupená semena, pak bychom vám ještě mohli doporučit směřovat dotaz přímo k jejich dodavatelům. Vámi zmíněné okurky nabízí společnost Semo. Ta má na svém webu také internetovou poradnu, kde zodpovídá dotazy týkající se nabízených produktů. Zkuste to tedy ještě tam, jejich odborníci by měli možné problémy a jejich případná řešení znát nejlépe - http://semo.cz/homegardencz/index.php?s=&druhid=28&odrudaid=2311#