Diskuze na téma: Mražení ostružin

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Anonym , Vloženo: 15.8. 2013 10:04
Letos máme nebývale velkou úrodu ostružin. Bohužel se velmi rychle kazí a tak nevím, jak je co nejrychleji zpracovat. Je možné je mrazit? Děkuji, Jiřina.

Autor: Miloslav , Vloženo: 15.8. 2013 10:04
Jiřino, ostružiny, podobně jako ostatní drobné plody, můžete zmrazovat dvěma způsoby podle toho, jak je budete chtít dál upotřebit. Pokud budete potřebovat i po rozmrazení jednotlivé plody, pak je nejvhodnější nejprve rozložit dobře zralé, omyté a osušené ovoce v jedné vrstvě na tác a nechat dvě hodiny zmrazit. Pak už je můžete snadno nasypat do mikrotenových sáčků. Takto zpracované ovoce můžete skladovat v mrazáku až 6 měsíců. Druhou možností je zmrazení ovoce prosypaného cukrem. V této podobě však už nebude možné po rozmrazení oddělovat jednotlivé kousky ovoce. Zpracování ostružin (podobně i malin) je nejvhodnější v co nejkratší době od sběru.
Autor: Miro xyz, Vloženo: 20.8. 2022 22:23
Sbírejte plody prohřáté k večeru do paropropustné papírové krabice, ochlaďte na studené chodbě,nebo v chladničce - trochu se jejich povrch usuší,
lépe se s nimi manipuluje při ukládání na tác. na tácu je přikryjte potravinovou folii na ni se odpaří a namrazí voda, která by jinak skončila v mrazničce.