Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.Jedlé květy na dort
Pokud chcete, aby květy na dortu byly co nejčerstvější, pak jimi dort přizdobte těsně před servírováním. Pokud byste přece jen chtěla mít všechno nazdobené o něco dřív, zkuste vyrobit "cukrové květy". Květ potřete bílkem, namočíte v cukru a necháte zaschnout. Na zdobení dortů jsou oblíbené růže, ale můžete použít třeba květy sedmikrásek, měsíčku, čekanky, dýní, denivek, levadule, máty, pelargónie, afrikánu nebo brutnáku. Důležité je, aby servírované květy nebyly chemicky ošetřené.
Podobné příspěvky
-
Skladování kořenové zeleniny
Otázka: Dobrý den! Proč mi ve sklepě nevydrží kořenová zelenina? Po sklizni jsem mrkev a petržel očistil a omyl vodou. Po osušení jsem ji uložil do sklepa do bedniček naplněných vátinou a zhruba po dvou měsících se začaly objevovat příznaky hniloby. Zbyla mi nahnědlá kašovitá hmota. Děkuji za odpověď. -
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Nejlepší čas pro sklizeň šalvěje
Otázka:Kdy je nejvhodnější sklízet šalvěj? Ráda bych si nějakou nasušila i na zimu. Díky, Lucka.
-
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
max./min. teplota
5/-3°C
11. Listopad, Pondělí
-
12. Listopad, Úterý
max./min. teplota 5/-1°C min. přízemní teplota -1.2°C množství srážek 0mm -
13. Listopad, Středa
max./min. teplota 5/0°C min. přízemní teplota -0.8°C množství srážek 0.2mm -
14. Listopad, Čtvrtek
max./min. teplota 7/-1°C min. přízemní teplota -1°C množství srážek 0mm