Zpracování a skladování plodin

Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.

Jedlé květy na dort

Otázka: Ráda bych ozdobila dort nějakými jedlými květy. Ale bojím se, aby příliš rychle nepovadly a abych vybrala ty, které je opravdu možné sníst.
Odpověď:

Pokud chcete, aby květy na dortu byly co nejčerstvější, pak jimi dort přizdobte těsně před servírováním. Pokud byste přece jen chtěla mít všechno nazdobené o něco dřív, zkuste vyrobit "cukrové květy". Květ potřete bílkem, namočíte v cukru a necháte zaschnout. Na zdobení dortů jsou oblíbené růže, ale můžete použít třeba květy sedmikrásek, měsíčku, čekanky, dýní, denivek, levadule, máty, pelargónie, afrikánu nebo brutnáku. Důležité je, aby servírované květy nebyly chemicky ošetřené.



Podobné příspěvky



Kam dál?

  • Úroda jablek připravená k dalšímu zpracování

    Kalvádos aneb pálenka z jablek

    , 0 komentářů

    Máte ve sklepě ještě loňskou jablečnou úrodu, kterou nestačíte zkonzumovat? Pokud patříte mezi ty šťastnější zahrádkáře, kterým se v předchozím roce urodilo větší množství jablek a není ve vašich silách je všechny spotřebovat, máme pro vás skvělý tip pro jejich další zpracování.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK