Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.-
Skladování kořenové zeleniny
Otázka: Dobrý den! Proč mi ve sklepě nevydrží kořenová zelenina? Po sklizni jsem mrkev a petržel očistil a omyl vodou. Po osušení jsem ji uložil do sklepa do bedniček naplněných vátinou a zhruba po dvou měsících se začaly objevovat příznaky hniloby. Zbyla mi nahnědlá kašovitá hmota. Děkuji za odpověď. -
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Záchrana jablek po krupobití
Otázka:Jablka na stromě jsou hodně poničená po silném srpnovém krupobití. Lze je ještě nějak zachránit? Zatím je nelze konzumovat, jsou to totiž podzimní a zimní odrůdy.
-
Uchování sušeného měsíčku
Otázka:Chtěla bych vědět, jak nejlépe uchovávat usušený měsíček. Nemohu konzumovat alkohol. Lze ho uzavřít do skleněné lahve do temna?
-
Mražení ostružin
Otázka: Letos máme nebývale velkou úrodu ostružin. Bohužel se velmi rychle kazí a tak nevím, jak je co nejrychleji zpracovat. Je možné je mrazit? Děkuji, Jiřina. -
Jedlé květy na dort
Otázka: Ráda bych ozdobila dort nějakými jedlými květy. Ale bojím se, aby příliš rychle nepovadly a abych vybrala ty, které je opravdu možné sníst. -
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
max./min. teplota
6/0°C
6. Prosinec, Pátek
-
7. Prosinec, Sobota
max./min. teplota 5/2°C min. přízemní teplota 2.2°C množství srážek 1.2mm -
8. Prosinec, Neděle
max./min. teplota 4/0°C min. přízemní teplota 0.5°C množství srážek 0.1mm -
9. Prosinec, Pondělí
max./min. teplota 3/0°C min. přízemní teplota -0.8°C množství srážek 0mm