
Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.-
Skladování kořenové zeleniny
Otázka: Dobrý den! Proč mi ve sklepě nevydrží kořenová zelenina? Po sklizni jsem mrkev a petržel očistil a omyl vodou. Po osušení jsem ji uložil do sklepa do bedniček naplněných vátinou a zhruba po dvou měsících se začaly objevovat příznaky hniloby. Zbyla mi nahnědlá kašovitá hmota. Děkuji za odpověď. -
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Záchrana jablek po krupobití
Otázka:Jablka na stromě jsou hodně poničená po silném srpnovém krupobití. Lze je ještě nějak zachránit? Zatím je nelze konzumovat, jsou to totiž podzimní a zimní odrůdy.
-
Uchování sušeného měsíčku
Otázka:Chtěla bych vědět, jak nejlépe uchovávat usušený měsíček. Nemohu konzumovat alkohol. Lze ho uzavřít do skleněné lahve do temna?
-
Mražení ostružin
Otázka: Letos máme nebývale velkou úrodu ostružin. Bohužel se velmi rychle kazí a tak nevím, jak je co nejrychleji zpracovat. Je možné je mrazit? Děkuji, Jiřina. -
Jedlé květy na dort
Otázka: Ráda bych ozdobila dort nějakými jedlými květy. Ale bojím se, aby příliš rychle nepovadly a abych vybrala ty, které je opravdu možné sníst. -
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
max./min. teplota
0/-15°C
4. Prosinec, Pondělí
-
5. Prosinec, Úterý
max./min. teplota 0/-9°C min. přízemní teplota -8.5°C množství srážek 0mm -
6. Prosinec, Středa
max./min. teplota 2/-3°C min. přízemní teplota -3.8°C množství srážek 0mm -
7. Prosinec, Čtvrtek
max./min. teplota 1/-6°C min. přízemní teplota -6°C množství srážek 0mm