Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.Mražení ostružin
Zpracování ostružin (podobně i malin) je nejvhodnější v co nejkratší době od sběru.
Podobné příspěvky
-
Skladování kořenové zeleniny
Otázka: Dobrý den! Proč mi ve sklepě nevydrží kořenová zelenina? Po sklizni jsem mrkev a petržel očistil a omyl vodou. Po osušení jsem ji uložil do sklepa do bedniček naplněných vátinou a zhruba po dvou měsících se začaly objevovat příznaky hniloby. Zbyla mi nahnědlá kašovitá hmota. Děkuji za odpověď. -
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Nejlepší čas pro sklizeň šalvěje
Otázka:Kdy je nejvhodnější sklízet šalvěj? Ráda bych si nějakou nasušila i na zimu. Díky, Lucka.
-
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
max./min. teplota
0/-4°C
21. Leden, Úterý
-
22. Leden, Středa
max./min. teplota 0/-6°C min. přízemní teplota -6.2°C množství srážek 0mm -
23. Leden, Čtvrtek
max./min. teplota 3/-3°C min. přízemní teplota -3.5°C množství srážek 0.1mm -
24. Leden, Pátek
max./min. teplota 6/0°C min. přízemní teplota -0.2°C množství srážek 0mm