
Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.Mražení ostružin
Zpracování ostružin (podobně i malin) je nejvhodnější v co nejkratší době od sběru.
Podobné příspěvky
-
Skladování kořenové zeleniny
Otázka: Dobrý den! Proč mi ve sklepě nevydrží kořenová zelenina? Po sklizni jsem mrkev a petržel očistil a omyl vodou. Po osušení jsem ji uložil do sklepa do bedniček naplněných vátinou a zhruba po dvou měsících se začaly objevovat příznaky hniloby. Zbyla mi nahnědlá kašovitá hmota. Děkuji za odpověď. -
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Nejlepší čas pro sklizeň šalvěje
Otázka:Kdy je nejvhodnější sklízet šalvěj? Ráda bych si nějakou nasušila i na zimu. Díky, Lucka.
-
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
max./min. teplota
24/0°C
28. Červen, Úterý
-
29. Červen, Středa
max./min. teplota 28/18°C min. přízemní teplota 18°C množství srážek 5.5mm -
30. Červen, Čtvrtek
max./min. teplota 30/16°C min. přízemní teplota 16°C množství srážek 1.6mm -
1. Červenec, Pátek
max./min. teplota 24/14°C min. přízemní teplota 15°C množství srážek 1.5mm