Pokud někdo provozuje svoji živnost takzvaně na vlastní triko, může být v dobách, kdy se takovému podnikání daří, docela spokojen. Má peníze a současně je i svým vlastním pánem, o čemž mohou třeba zaměstnanci leda tak snít.



Jenže ono se nedaří zase až tak často. A zatímco má nejednou taková samostatně výdělečně činná osoba žně, jindy pouze paběrkuje a někdy zůstane třeba i docela na suchu.

Ovšem ono je třeba jíst a platit své bydlení a další využívané služby a kupované zboží stále. I tehdy, když se někdo ocitne v nouzi. A jak to má potom někdo takový zvládnout?

Pokud už nemá své vlastní peníze v dostatečném množství a není naděje na to, že se to záhy obrátí k lepšímu, může se všechno vyřešit třeba půjčkou. To je docela rozumná věc, pokud se tato pochopitelně vezme s rozmyslem a využije k tomu, co je skutečně nezbytné, pokud se vzápětí naivně nerozhází za zbytečnosti.

Ovšem potíž je tu v tom, že ne každému takovému člověku vycházejí finanční instituce vstříc. Když má někdo takový jen nízké příjmy, záznamy v registrech dlužníků a podobně, nechce nikdo pomocí tomuto riskovat a jeho případnou žádost o půjčku tak preventivně zamítne.

A pak často jedině nebankovní hypotéka OSVČ skutečně pomůže, nejednou je takováto nebankovní hypotéka skutečně tím jediným z úvěrů, na jaký někdo podobný dokáže dosáhnout. A to proto, že zde nesehrávají rozhodující úlohu ani vysoké příjmy žadatele, ani záznamy v registrech dlužníků, exekuce a jiné negativní záležitosti, ale výhradně schopnost někoho takového dát do zástavy za půjčené finanční prostředky nemovitost a mít z čeho hradit aspoň ty nejnižší možné splátky.

A tak právě OSVČ hypotéka od nebankovní společnosti pomůže překonat těžké časy. Jež mohou kdykoliv dolehnout na kohokoliv z takových lidí. Protože tito nemají nikdy nic jisté. A plně závisí na neviditelné ruce trhu.