Pád ze žebříku nebo otrava hnojivem



Určitě jako majitelé zahrady znáte činnosti, kterým se s příchodem jarních měsíců nevyhnete. Bude nutné postarat se o trávník, o záhony, ale také o stromy a keře. Při všech těchto činnostech můžete velmi snadno přijít k úrazu. Častými úrazy při práci v zahradě jsou pády ze žebříku, šlápnutí na hrábě a poleptání přípravky na plevel. Proto není rozhodně na místě, podceňovat nebezpečí, která na vás při práci v zahradě číhají a sjednat si úrazové pojištění. Aby bylo co nejvýhodnější, určitě vyzkoušejte kalkulačku úrazového pojištění, se kterou si snadno vyberete tu nejvýhodnější nabídku.

Úrazové pojištění přináší finanční jistotu

Uzavření úrazového pojištění je doporučováno všem, kteří by se při výpadku pravidelného příjmu ze zaměstnání mohli dostat do finanční tísně. Myslete tedy na své zdraví, finanční jistotu a budoucnost, a zvažte, zda právě vy nespadáte do kategorie lidí, kteří sjednání úrazového pojištění ocení. Abychom vás ale vyvedli z omylu, i lidé, kteří jsou finančně zajištění a mají dostatečné finanční polštáře, si úrazové pojištění sjednávají, protože si uvědomují, jaké komplikace může případné zranění způsobit.

Trvalé následky a ztráta zaměstnání

V případě, že by se jednalo o vážný úraz, který by se neobešel bez následků, postarala by se o vaši finanční jistotu právě sjednaná pojistka. Zároveň by nezůstala na holičkách ani vaše rodina, která může být na vašem pravidelném příjmu závislá. V neposlední řadě by se ulevilo i vám, protože poranění, které s sebou přináší trvalé následky může znamenat také ztrátu zaměstnání.

Nepozornost při práci v zahradě se nevyplácí

Nedívejte se tedy na práci v zahradě pouze jako na volnočasový koníček, ale uvědomujte si veškeré následky, které mohou být chvilkovým nedostatkem pozornost způsobeny. Mnohdy nemusí být vzniklý úraz způsoben ani tak vaší nepozorností, jako souhrou několika nešťastných událostí. Rozhodně tedy při každé práci v zahradě používejte ochranné pomůcky, dodržujte bezpečnostní doporučení a myslete na vše, co se může pokazit.

Neberte tyto řádky jako důvod k tomu, proč skončit se zahradničením. Naopak, berte je jako důvod k tomu, proč brát zahradničení zodpovědně a uvědomovat si, jaké nástrahy s sebou může přinášet. Buďte při práci v zahradě vždy pečliví a obezřetní a nepovažujte bezpečností doporučení za zbytečná. Pro vaše bezpečí a finanční jistotu zvažte sjednání úrazového pojištění, oceníte jej i v každodenním životě.