Řez zahradních rostlinKniha Řez zahradních rostlin vychází z praktických zkušeností zahradní architektky Rosy Wolfové. Na 160 stranách velmi srozumitelně radí, jak řezat či stříhat 70 nejčastěji pěstovaných zahradních okrasných rostlin. Pro snadnější orientaci rostliny rozdělila do pěti kapitol - Keře a stromy, Růže, Živé ploty, Popínavé rostliny, Trvalky. V závěrečné kapitole se věnuje vhodnému nářadí pro řez.



V jednotlivých kapitolách patří každé rostlině celá dvoustrana. Vlevo vidíte rostlinu většinou v květu na celostránkové fotografii. V případě potřeby je doplněný ještě i snímek detailu květu. Na pravé straně je na kresbě vyznačený vhodný způsob řezu. U každé rostliny je výrazně uveden cíl řezu (např. každoroční kvetení, prosvětlení starších keřů, velikost květů), jeho nejvhodnější doba a interval.

Text u každé z rostlin se drží tématu knihy. Nečekejte tedy obecné informace o pěstování toho či onoho druhu. Zato tu nechybí vysvětlení jak a proč právě ten který druh stříhat a nač si při svém počínání máte dát pozor. Velmi užitečný je také kalendář prořezávání všech představených rostlin.