Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.Sušení makovic
Hanko, makovice je vhodné seřezávat když jsou tobolky zralé. To poznáte nejlépe podle toho, že semena v makovici chrastí. Sušení je pak snadné: stačí dát makovice nastojato do temna či na světlo. Důležité je, aby byly v suchu. Pokud byste sklidila makovice nezralé, pak by došlo k jejich scvrknutí.
Podobné příspěvky
-
Jak sušit mimózu
Otázka: Je možné sušit mimózu? Pokud ano, poradíte mi, jak si nejlépe počínat? -
Dobromysl se zlatými listy
Otázka:Na skalce léta pěstuji nízkou dobromysl s téměř zlatě zbarvenými lístky. Voní velmi pěkně, ale nejsem si jistá, zda ji mohu také používat v kuchyni, podobně jako klasickou dobromysl.
-
Nejlepší čas pro sklizeň šalvěje
Otázka:Kdy je nejvhodnější sklízet šalvěj? Ráda bych si nějakou nasušila i na zimu. Díky, Lucka.
-
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
max./min. teplota
0/-6°C
13. Leden, Pondělí
-
14. Leden, Úterý
max./min. teplota 1/-6°C min. přízemní teplota -6.8°C množství srážek 0.5mm -
15. Leden, Středa
max./min. teplota 2/-1°C min. přízemní teplota -1°C množství srážek 0mm -
16. Leden, Čtvrtek
max./min. teplota 3/-3°C min. přízemní teplota -3.5°C množství srážek 0mm