
Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.Sušení makovic
Hanko, makovice je vhodné seřezávat když jsou tobolky zralé. To poznáte nejlépe podle toho, že semena v makovici chrastí. Sušení je pak snadné: stačí dát makovice nastojato do temna či na světlo. Důležité je, aby byly v suchu. Pokud byste sklidila makovice nezralé, pak by došlo k jejich scvrknutí.
Podobné příspěvky
-
Jak sušit mimózu
Otázka: Je možné sušit mimózu? Pokud ano, poradíte mi, jak si nejlépe počínat? -
Dobromysl se zlatými listy
Otázka:Na skalce léta pěstuji nízkou dobromysl s téměř zlatě zbarvenými lístky. Voní velmi pěkně, ale nejsem si jistá, zda ji mohu také používat v kuchyni, podobně jako klasickou dobromysl.
-
Nejlepší čas pro sklizeň šalvěje
Otázka:Kdy je nejvhodnější sklízet šalvěj? Ráda bych si nějakou nasušila i na zimu. Díky, Lucka.
-
Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?
Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
max./min. teplota
0/-10°C
8. Prosinec, Pátek
-
9. Prosinec, Sobota
max./min. teplota 3/-1°C min. přízemní teplota -1.2°C množství srážek 0.5mm -
10. Prosinec, Neděle
max./min. teplota 4/0°C min. přízemní teplota 0°C množství srážek 1.3mm -
11. Prosinec, Pondělí
max./min. teplota 6/2°C min. přízemní teplota 2.2°C množství srážek 0.5mm