Zpracování a skladování plodin

Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.

Záchrana jablek po krupobití

Nepřihlášený uživatel - josef Bařák

Otázka:

Jablka na stromě jsou hodně poničená po silném srpnovém krupobití. Lze je ještě nějak zachránit? Zatím je nelze konzumovat, jsou to totiž podzimní a zimní odrůdy.

Odpověď:

Záchrana nezralých jablek poškozených krupobitím je téměř nemožná. Sám píšete, že jablka jsou silně poničená. Každé poranění plodu je vstupní branou pro infekce. Ovoce poškozené kroupami bývá málo trvanlivé a na skládce se snadněji kazí.

Jedna z mála možností jak aspoň trochu kroupami poničená jablka využít, je moštování. Je však potřeba pamatovat na to, že nezralá a špatně vyvinutá jablka mají malou výtěžnost a že je i kvůli chuti důležité použít ještě i zralé odrůdy.



Podobné příspěvky



Kam dál?

  • Druhy medu - tekutý květový

    Druhy medu – nejzdravější a nejchutnější med

    , 0 komentářů

    Od nepaměti využívali lidé produkty včel k získání hodnotné potravy, později v nich pak objevili i mnoho zdravotních a kosmetických účinků. Med byl vyhledáván jako sladká pochoutka, má nezastupitelné místo ve výživě člověka i v dalších oborech lidské činnosti. V článku najdete informace o tom, jak včely med vyrábějí, čím se od sebe jednotlivé druhy liší i další zajímavé informace.

  • Bohaté keře šalvěje

    Domácí šalvějový čaj

    , 0 komentářů

    Bylinné čaje připravujeme prakticky v každém ročním období zejména kvůli jejich léčivým účinkům. Některé můžete popíjet preventivně téměř bez omezení, jiné je vhodné používat zejména při akutních potížích a k pravidelnému užívání se nedoporučují. Šalvějový čaj patří k těm druhům bylin, které se ke každodennímu dlouhodobému pití nehodí, přesto má v léčitelství své nezastupitelné místo. Příprava lahodného šálku šalvějového čaje mnoho času nezabere.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK