Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.-
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Záchrana jablek po krupobití
Otázka:Jablka na stromě jsou hodně poničená po silném srpnovém krupobití. Lze je ještě nějak zachránit? Zatím je nelze konzumovat, jsou to totiž podzimní a zimní odrůdy.
-
Dobromysl se zlatými listy
Otázka:Na skalce léta pěstuji nízkou dobromysl s téměř zlatě zbarvenými lístky. Voní velmi pěkně, ale nejsem si jistá, zda ji mohu také používat v kuchyni, podobně jako klasickou dobromysl.
-
Mochyně na okrasu i k jídlu?
Otázka: Na zahradě se nám pěkně rozrostla mochyně, ta s těmi oranžovými lampiónky. Ale nejsme si jistí, zda jsou její plody jedlé. -
Mohu jíst indiánské okurky?
Otázka: Máme na plotě bohatě rozrostlou liánu. Přesný název neznám, ale prý je to indiánská okurka. Plody jsou takové menší, zelené, oválné a hodně pichlavé. Nevím, jestli je mohu konzumovat. Někdo mi tvrdil, že ano..
max./min. teplota
9/0°C
19. Duben, Pátek
-
20. Duben, Sobota
max./min. teplota 7/0°C min. přízemní teplota -0.5°C množství srážek 0.7mm -
21. Duben, Neděle
max./min. teplota 11/-2°C min. přízemní teplota -2°C množství srážek 0mm -
22. Duben, Pondělí
max./min. teplota 11/-2°C min. přízemní teplota -2°C množství srážek 0mm