
Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.-
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Záchrana jablek po krupobití
Otázka:Jablka na stromě jsou hodně poničená po silném srpnovém krupobití. Lze je ještě nějak zachránit? Zatím je nelze konzumovat, jsou to totiž podzimní a zimní odrůdy.
-
Dobromysl se zlatými listy
Otázka:Na skalce léta pěstuji nízkou dobromysl s téměř zlatě zbarvenými lístky. Voní velmi pěkně, ale nejsem si jistá, zda ji mohu také používat v kuchyni, podobně jako klasickou dobromysl.
-
Mochyně na okrasu i k jídlu?
Otázka: Na zahradě se nám pěkně rozrostla mochyně, ta s těmi oranžovými lampiónky. Ale nejsme si jistí, zda jsou její plody jedlé. -
Mohu jíst indiánské okurky?
Otázka: Máme na plotě bohatě rozrostlou liánu. Přesný název neznám, ale prý je to indiánská okurka. Plody jsou takové menší, zelené, oválné a hodně pichlavé. Nevím, jestli je mohu konzumovat. Někdo mi tvrdil, že ano..
max./min. teplota
2/-8°C
8. Únor, Středa
-
9. Únor, Čtvrtek
max./min. teplota 4/-7°C min. přízemní teplota -7°C množství srážek 0mm -
10. Únor, Pátek
max./min. teplota 5/-6°C min. přízemní teplota -6°C množství srážek 0mm -
11. Únor, Sobota
max./min. teplota 6/-4°C min. přízemní teplota -4°C množství srážek 0.8mm