Diskuze na téma: Skladování kořenové zeleniny
K uskladnění zeleniny je třeba pečlivě vybrat pouze zdravé kusy, bez známek jakéhokoliv poškození či napadení škůdci. Některé druhy ke skladování vhodné nejsou (např. mrkev karotka). Zeleninu před uskladněním nemyjeme, pouze necháme kořeny dobře uschnout, ukroutíme nať a ručně očistíme od hlíny. Doporučujeme uchovávat ji na chladném místě v bedničkách mezi vrstvami písku nebo drcené borky. Do sklepa neukládáme společně s kořenovou zeleninou jablka.
Pozornost je třeba věnovat i skladovacímu prostoru, každoročně ho vyčistit, příp. ošetřit proti plísním, a zajistit vhodnou teplotu i větrání. Uskladněnou zeleninu pravidelně kontrolujeme a případné i lehce poškozené kusy odstraňujeme, abychom zamezili dalším ztrátám.
max./min. teplota
24/0°C
18. Září, Čtvrtek
-
19. Září, Pátek
max./min. teplota 26/12°C min. přízemní teplota 12°C množství srážek 0mm -
20. Září, Sobota
max./min. teplota 28/10°C min. přízemní teplota 10.2°C množství srážek 0mm -
21. Září, Neděle
max./min. teplota 30/12°C min. přízemní teplota 12.5°C množství srážek 0mm