Diskuze na téma: hořký vlašský ořech

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Zuzka Grafková , Vloženo: 13.10. 2021 10:58
dobrý den, můžete mi prosím poradit. Mám na zahradě 3 ořešáky. Krásné velké papíráky, ale i když je rozlousknu úplně čerstvé tak ta tenká šlupka je už hodně tmavá. ořech - semeno je v naprostém pořádku. když ho ihned sloupnu ( tu tenkou šlupičku) je to velice lahodný ořech. Ale když ho nechám usušit se šlupkou je strašně hořký. Každý rok pořád stejné. Pravděpodobně je to takový druh, není nějaké řešení. Není v lidských silách takto slupovat 3 stromy :)).

Autor: Denisa , Vloženo: 13.10. 2021 16:53
Dobrý den,
na zahradě máme podobný ořešák, jak popisujete, naštěstí jen jeden:). Ke snazšímu odstranění slupky mi trochu pomáhá, když ořechy spařím horkou vodou, ale i tak je to práce navíc.
Možná by se papíráky mohly používat při pečení moučníků, teplem by se jejich chuť měla upravit.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK